IiroOrava

Suomalaisen miehen maine

Jonkin aikaa sitten leimahtanut keskustelu naisten ahdistelusta mietityttää minua edelleen.  Itseäni jäi häiritsemään se, kuinka jotkut miehet tuntuivat syyttävän naisia ahdistelusta, "metelin nostattamisesta" ja etenkin kokemustensa jakamisesta. Vahvana eli mittelö siitä, kuka ensinnäkin ahdistelee, kuka ahdistelee eniten ja kenen maine tässä näkemysten kakofoniassa kärsii.


Olen lukenut paljon ihmisten mielipiteitä  somesta ja uutisten kommentointiosioista ja yleinen mielipide tuntuukin olevan terveen järkevä: ahdistelun on loputtava, oli tekijä kuka tahansa! Siltikään en voi olla ihmettelemättä, mitä liikkuu päässä niillä suomalaisilla miehillä, jotka väheksyvät ahdistelua tai jopa hyväksyvät ahdistelun, kunhan ahdistelija on suomalainen mies. Moni mies valittaa, että naisten ahdistelun esiin tuominen on liioteltua ja pilaa suomalaisen miehen maineen. Oma näkemykseni on ehdottomasti kuitenkin, ettei keskustelu, eivätkä kokemuksiaan jakavat naiset pilaa suomalaisen miehen mainetta, vaan nimenomaan ne suomalaiset miehet, jotka ahdistelevat, vähättelevät ahdistelua tai viskovat kommentteja tasolla "No niin, eiköhän tämä ole loppuun käsitelty!" Naisten ei missään nimessä kuulu koskaan joutua ahdistelluiksi. 
Haivaintojeni mukaan samaiset miehet usein sitten tykkäävät huomautella naisen huonosta asemasta arabi-ja afrikkalaiskulttuureissa. Nämä samat miehet myös jakavat MV-lehden tekaistuja raiskausuutisia kiihdyttääkseen vihaa ihmisryhmää kohtaan; usein täysin syyttömiä kohtaan  ja vielä kehtaavat itkeä suomalaisen miehen maineen perään. Enemmän kuitenkin tulee todistettua suomalaisten miesten ahdistelua. Nähdäpä esiin tuomani suomalainen valkoinen heteromies uutislinkkeineen somessa mesoamassa yhtä raivokkaasti, kun linkin takaa ahdistelijaksi Muhammedin sijaan paljastuukin lähikapakan Pena, joka ei uskonut kun nainen sanoi "Ei".


Suomalaisen miehen maineesta huolestuneiden kannattaisi keskittyä esimerkiksi myös siihen, kuinka suomalaiset miehet harjoittavat seksiturismia mm. Thaimaassa. Ala-ikäisten tyttöjen vikittely jos jokin pilaa suomalaisen miehen maineen. Iltasanomissa oli uutinen (http://www.iltasanomat.fi/matkat/art-2000001104164.html), jossa kyläkauppias Sampo Kaulanen kertoi, kuinka ikävä maku jäi siitä, että vanhemmat miehet vikittelevät nuoria tyttöjä. Kommenteissa vastattiin: "Ei ne vanhemmat miehet vikittele niitä nuorempia thaityttöjä vaan se menee toisinpäin". Kyseistä kommenttia (alkuperäinen nykyään poistettu) oli peukutettu huolestuttavan paljon. Kyseinen kommentoija peukuttajineen ei ilmeisesti tajua, ettei näillä tytöillä juuri ole muitakaan vaihtoehtoja. Tarvinneeko edes mainita, mitä tällainen tekee Suomi-pojan maineelle. 

Iltasanomissa oli haastateltu naisia, jotka olivat valinneet ulkomaalaisen kumppanin. (http://www.iltasanomat.fi/seksi-parisuhde/art-2000000792823.html) Kommenttiosiossa tietenkin hyökättiin näin toimineita naisia vastaan. Iltasanomissa uutisoitiin myös Sahra Alin vierailusta Yle Puhe -ohjelmassa, jossa hän kertoi sinkkukokemuksistaan. (http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-2000000979115.html) Tulos oli taas samankaltainen: hyökkäys vasten suomalaisia ja Suomeen muuttaneita "nirppanokkanaisia", joille ei IS-lukijoiden mukaan kelpaa mikään muu kuin rikas ja komea mies, jolla on kallis auto. Sillä nainen luonnollisestihan on "nirppanokka", jollei hän lämpene jo mainitulle humalaiselle Penalle, joka kovasti haluaa tarjota juoman ja kehuu tissejä. Etenkin naiset varmasti tietävät, että Penan seuraava siirto on haukkua hänet torjunut nainen lu***ksi ja h****ksi - samalla puristaen perseestä.

Nämä ovat toki vain Iltasanomien kommentteja, mutta jos Iltasanomat on suomen vierailluin media ja näitä tämänkaltaisia kommentteja peukutetaan eniten, niin näkisin, että tämä osaltaan kertoo jotakin pienestä osasta suomalaisia miehiä. Tietääkö tämä tekstissä puimani joukko yleensäkään mitään naisista?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Ja taas tätä samaa tuubaa. Keksisitte edes uusia olkiukkoja.

"Siltikään en voi olla ihmettelemättä, mitä liikkuu päässä niillä suomalaisilla miehillä, jotka väheksyvät ahdistelua tai jopa hyväksyvät ahdistelun, kunhan ahdistelija on suomalainen mies."

Jaa, minä kun olen havainnoinut ilmiön olevan täysin päinvastoin. Suomalaiset noin ylipäätään ovat aika yhtenä rintamana vaatimassa ihmisten fyysiseen koskemattomuuteen kohdistuvista teoista kovempia sanktioita. Poikkeuksen muodostavat ulkomaalaistaustaisten tekemät teot, joille löytyy mm. tältä palstalta kovasti ymmärtäjiä ja väheksyjiä. Esimerkiksi julkisuudessakin paljon ollut Tapanilan tapaus oli eräiden palstan vakiokasvojen mielestä "ei niin paha juttu" ja "pientä kopelointia". Mahtaisikohan reaktio olla yhtä vähättelevä, jos tekijöiden ja uhrin etniset taustat olisivat toisin päin, vai oltaisiinko jo pykäämässä marssia?

"Nähdäpä esiin tuomani suomalainen valkoinen heteromies uutislinkkeineen somessa mesoamassa yhtä raivokkaasti, kun linkin takaa ahdistelijaksi Muhammedin sijaan paljastuukin lähikapakan Pena, joka ei uskonut kun nainen sanoi "Ei"."

Niin, eikös tässä muutama viikko sitten joku Odin-takilla varustautunut vetänyt nokkaan naisystäväänsä julkisella paikalla piessyttä? En tiedä oliko miehen nimi Pena, mutta väärin kuulemma kuitenkin.

"Sillä nainen luonnollisestihan on "nirppanokka", jollei hän lämpene jo mainitulle humalaiselle Penalle, joka kovasti haluaa tarjota juoman ja kehuu tissejä."

Juu, ja suomalainen mies on impotentti homo, jos ei ymmärrä olla otettu siitä että 30 vuotta vanhempi "Irmeli" käy suoraan muniin kiinni ja tunkee kieltä kurkkuun. Erona tosin on, että Iirot ovat innolla yleistämässä Penan touhut koskemaan kaikkia suomalaisia miehiä, mutta Irmelit tai Tapanilat ovat yksittäistapauksia, joita ei missään tapauksessa saa yleistää koskemaan laajempaa viiteryhmää.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Pitäisikö sen siis jotenkin parantaa tilannetta, että joukko odineita hakkasi miehen joka oli lyönyt naisystäväänsä? Etenkin kun odinit itse tuntuvat tuota naisten hakkaamista suhteessa eniten harjoittavan.

Miesten ahdistelu on väärin myös, mutta ongelmana naisten ahdistelu ja väheksyntä on ihan omaa luokkaansa, siksi kirjoitin tästä nyt. Se että miehet kokevat ahdistelua ei oikeuta sitä, että naisia ahdistellaan tai asiaa väheksytään.

Niin kuin jo mainitsin, suomalaiset enemmistönä ovat vahvasti ahdistelua vastaan, silti näkyy vahvana myös se väheksyntä, mitä monet suomalaiset miehet harjoittaa. Roosa Meriläisen kimppuun hyökättiin kun hän kertoi kokemuksistaan hesarissa. Jos Roosa olisi kertonut että ahdistelija oli lähi-idästä kotoisin, olisi tämä miesjoukko ollut Roosan puolella, mutta kun Roosa kertoi ahdistelijan olleen kantasuomalainen niin kommenteissa väheksyttiin ja hyökättiin Roosaa vasten. Näitä esimerkkejä riittää. Myönnän kyllä sen, että ulkomaalaistaustaisten rikoksia kohtaan löytyy selittelijöitä, (itselleni jäi juuri Tapanilan raiskausuutisen jälkeen kommentti mieleen: pahoitteluni uhrille...yritetään ymmärtää tätä poikajoukkoa.) en itse hyväksy sitäkäään. Mutta tämä esiin tuomani suomalaisten miesten joukko pitää itseään niin ylivertaisena ulkomaalaistaustaisiin verrattaen ja yrittää leimata kaikki ulkomaalaistaustaiset. Siksi kirjotin nyt tästä. Yksikään MV-lehden valheiden jakajista ei ole paljoa parempi kuin ISIS:n propagandaa harjoittavat.

Jutun pointtina on se että esim. Roosa Meriläinen ei saisi kertoa kokemuksistaan koska nämä miehet kokevat sen olevan uhka heidän mainettaan kohtaan, vaikka itse ovat mainettaan pilaamassa. Ei pahemmin viikkoa kulu etteikö joutuisi todistamaan suomalaisen miehen harjoittamaa ahdistelua. Kun ahdistelu on niin suuri ongelma, niin pitäisikö ennemmin kirjoittaa sinne omalle fb-seinälle vaikka että lopettakaa hyvät veljet ja siskot se ahdistelu, eikä levitellä valheellisia raiskausuutisia.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Pitäisikö sen siis jotenkin parantaa tilannetta, että joukko odineita hakkasi miehen joka oli lyönyt naisystäväänsä?"

Ei tietenkään. Se kuitenkin jotenkin vie terän argumentilta "ei niitä silloin kiinnosta, jos tekijä on Pena", kun Pena kerran saa kuokkaansa naiseen koskettuaan.

"Miesten ahdistelu on väärin myös, mutta ongelmana naisten ahdistelu ja väheksyntä on ihan omaa luokkaansa, siksi kirjoitin tästä nyt."

Ja kuitenkin, naisten ahdistelusta ja naisiin kohdistuvasta väkivallasta on jatkuvasti jokin kampanja päällä, joissa parhaimmillaan ei juurikaan yleistämistä vältellä. En oikein ymmärrä miten siitä päästään väheksyntään.

"Jutun pointtina on se että esim. Roosa Meriläinen ei saisi kertoa kokemuksistaan koska nämä miehet kokevat sen olevan uhka heidän mainettaan kohtaan, vaikka itse ovat mainettaan pilaamassa."

En ole käynyt Meriläiselle kommentoimassa, mutta koen kyllä että keskustelu leimaa miehiä, myös minua, kollektiivisesti. Ja juuri tuon kaltaiset heitot "vaikka itse ovat mainettaan pilaamassa" käytännössä viittaavat siihen, että olisin jotenkin syyllinen jonkun kokemaan väkivaltaan tai ahdisteluun.

Tämän kollektiivisen syyllisyyden takia minua sitten voikin kohdella potentiaalisena vaimonhakkaajana ja ahdistelijana, jolloin jo lähtökohtaisesti puntit ovat ihan muuten kuin tasan mahdollisessa konfliktitilanteessa, *toisin kuin Irmeli, koska Irmeli on viaton uhri, joka on joutunut elämänsä taistelemaan tällaisten väkivaltaisten ahdistelijoiden kanssa.

*Edit.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #3

Aina kun on kategorioita niin on kiusallista kun puhutaan niiden kategorioiden joihin itse kuuluu joidenkin jäsenten törttöilystä. Mutta jos on itsellään puhtaita jauhoja pussissa siihen ei tule takertuneeksi. Tietysti jos törttöjäsententen määrää liioitellaan niin on aihetta puuttua mustamaalaukseen.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #7

"Mutta jos on itsellään puhtaita jauhoja pussissa siihen ei tule takertuneeksi."

Tarkoitatko siis, että jos maahanmuuttajalla on puhtaat jauhot pussissa, ei hänen tule takertua siihen että nahkapäät vetävät yhtäsuuruusmerkkejä mamu= raiskaaja, vai onko tässä vain eri standardit eri ryhmille?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

Vertauksesi ontuu. Lue uudestaan kommenttini.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #3

"En ole käynyt Meriläiselle kommentoimassa, mutta koen kyllä että keskustelu leimaa miehiä, myös minua, kollektiivisesti. Ja juuri tuon kaltaiset heitot "vaikka itse ovat mainettaan pilaamassa" käytännössä viittaavat siihen, että olisin jotenkin syyllinen jonkun kokemaan väkivaltaan tai ahdisteluun."

Eli pitäisikö naisten olla vaan kokemuksistaan hiljaa ettei miesten maine kärsi tai ettei kenellekkään miehelle tula paha mieli? Minusta taas naiset, jotka jakavat kokemuksiaan toimivat oikein, ja miesten pitäisi miettiä että mikä on vialla että näin tapahtuu. Ei yrittää vaientaa naisten ääntä. Ei ole naisten oma syy että miehet ahdistelevat heitä.

En sano että sinä olet syyllinen, mutta et ainakaan auta ahdistelun loppua. Nuo miehet ketkä ovat itse oman maineensa pilaamassa, ovat tasan tarkkaa kenen pitäisi mennä itseensä, ei naisten jotka ovat joutuneet kokemaan ahdistelua.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #10

"Eli pitäisikö naisten olla vaan kokemuksistaan hiljaa ettei miesten maine kärsi tai ettei kenellekkään miehelle tula paha mieli?"

Öö, ei. Mutta niitä kokemuksia ei pitäisi esitellä yleistäen niitä koskemaan koko viiteryhmää.

ks. malliesimerkki: http://www.uusisuomi.fi/kulttuuri/77799-sofi-oksan...

"Minusta taas naiset, jotka jakavat kokemuksiaan toimivat oikein, ja miesten pitäisi miettiä että mikä on vialla että näin tapahtuu."

Siinäpä se, kun sinäkin tässä yrität esittää jotain kollektiivista vastuuta miettiä mikä on vialla. Minä taas näen asian niin, että koska minä en ole syyllistynyt yhtään mihinkään, niin minulla ei ole minkään valtakunnan velvollisuutta miettiä yhtään mitään. Minä en ole millään tavalla vastuussa siitä, mitä Pera tekee, yhtä vähän kuin kukaan muu kuin Irmeli on vastuussa siitä mitä Irmeli tekee.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #12

Miehiä on siis erillaisia on miehiä, sitten on miehiä jotka sanovat tälläiseen asiaan "minä en ole syyllistynyt yhtään mihinkään, niin minulla ei ole minkään valtakunnan velvollisuutta miettiä yhtään mitään"

Kukaan ei ole yleistänyt koko viiteryhmää, paitsi ehkä Sofi Oksanen vähän, kukaan ei ole edes todellisuudessa haavoittanutkaan suomalaisen miehen mainetta, PAITSI tämä joukko, joka siitä on nyt huolissaan, ja täten haluaa enemmin vaientaa naisten äänen kuin puuttua itse ongelmaan.

Janne Suuronen

"
Nämä ovat toki vain Iltasanomien kommentteja, mutta jos Iltasanomat on suomen vierailluin media ja näitä tämänkaltaisia kommentteja peukutetaan eniten, niin näkisin, että tämä osaltaan kertoo jotakin pienestä osasta suomalaisia miehiä.
"

Luulisin, että tämän kaltaiset peukutukset liittyvät enemmänkin median toimittajien ikiainaiseen samoihin lähestymiskulmiin turhautumiseen ja keskusteluiden sävyyn (symmetriä, tasapuolisuus puuttuu), kuin itse aiheen kovaan ytimeen. Siksi en peukutuksista tekisi liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Ne thainaiset jotka iskevät länsimaalaisia miehiä eivät tee sitä koska on pakko, vaan koska se on helppoa rahaa. Se on vähän kuin thaimaan tinder. Hyvässä tapauksessa mies ottaa naisen mukaansa hyvinvointivaltioon josta nainen saa sitten kansalaisuuden ja tasokkaan elämän. Näitä tapauksia on paljon jopa omassa kotikylässäni.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Joillekkin tämä asia vaikuttaa olevan enemmän ylpeilyn aihe. Nekin naiset joille on luvattu mallin hommia, ja päätyvätkin prostituoiduiksi ja parituksen uhreiksi tekevät sen vaan ihan mielellään rahan takia.

Kerro millä ihmeen tapaa on hyväksyttävää että aikuinen mies vikittelee jotain 16-vuotiasta tyttöä? Luuletko että ne tytöt, olivat sitten 12 tai 40 vuotiaita jotenkin haluavat käydä lapin kulta huuruisia lihapullaturisteja läpi.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

http://youtu.be/h32sSpLY7G0
Linkin video selittää ikäerohomman paremmin. Tuo ihmiskauppa minkä mainitset on suhteellisen harvinaista. Kannattaa tutustua Thaimaan lainsäädäntöön.

Kuten selitin, thainaiset haluavat paremman elämän lännessä tai muuten vain helppoa rahaa turisteilta. Baarit jopa palkkaavat naisia houkuttelemaan ne kaljamahaiset Penat tuhlaamaan rahojaan.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #15

Samalla periaateella voit sitten sanoa että onhan pakolaisten raiskuksetkin suhteellisen harvinaisia.

Thaimaan lainsäädännöstä ja muista lainsäädännöistä sen verran, että täällä moni on kauhuissaan kun muslimit ottaa lapsimorsiammia tms, mutta se on ok kun Suomipoika käy Thaimassaa tekemässä jotain vastaavaa. Minusta kumpikin on väärin ja kuvottavaa. Jos joku on laillista, se ei välttämättä ole oikein.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #17

Montakohan suomalaista sie tiiät jotka hyväksyy pedofilian? Eli ei se varmastikkaan ole ok jos suomipojat sitä tekevät...
Oletko tietoinen ovatko suomalaiset yliedustettuina joissakin rikoksissa vaikka siellä Thaimaassa?

Btw mitä oot muuten mieltä suomalaisnaisista jotka käy astuttamassa itseänsä esim. vaikka Gambiassa tunti hinnalla? Meinaan mahtaa olla pyylevillä feministeillä lomalla hauskaa niin miksi Pera ei sais tehhä samaa Pattiksella?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #17

Muistaakseni kuten lainsäädännöstä mainitsin, ne lapsimorsiamet eivät ole laillisia. Soita poliisille jos tiedät jonkun joka niitä tänne kuskailee.

Lisäksi kun lähdet vertaamaan vaikkapa 50 000 maahanmuuttajaa ja 5 200 000 kantasuomalaista ja lasket kuinka monta % kummastakin on raiskaajia, tulos vääristyy sillä kun yksi 50 000 raiskaa, nousee % reilusti enemmän kuin siitä kun yksi 5 200 000:sta raiskaa. Tällaisia laskutoimituksia näen jatkuvasti kun selitellään miten mamut raiskaa enemmän.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Mielestäni lainsäätäjien ja järjestystä valvovien viranomaisten tulisi terävöittää kantaansa ihmisten henkeen ja fyysiseen koskemattomuuteen liittyvissä tilanteissa.

Joku päivä sitten, näin keskellä päivää ja vilkasta torimaisemaa, kun mies pahoinpiteli (muslimi)naista ja karjui kovalla äänellä. Ihmiset kiersivät tilanteen nopeasti ohi, mietin hetken ja menin väliin. Sanoin, että pahoinpitely on rikos. Mies vastasi suomen kielellä ja nauraen, että meillä Afrikassa naista saa lyödä. Sanoin, että otan yhteyttä poliisiin, johon mies vastasi että ei sillä ole mitään väliä.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Tässä tapauksessa oli kysymyksessä afrikkalaistaustaiset henkilöt. Väkivalta kuin väkivalta.

Toimituksen poiminnat