IiroOrava

Halla-ahon sotebluffi

Kesäkuussa Jussi Halla-aho ilmoitti tukevansa hallituksen sote-politiikkaa, mutta tänään Halla-ahon mukaan soten valinnanvapaudessa on kyse hallituksen vedätyksestä, ”valtavasta taloudellisesta ja sosiaali- ja terveyspoliittisesta keikauksesta”.

Liekö laskeva kannatus säikyttänyt Jussin, joka on nyt kopinut vihervasemmiston linjaukset sote-uudistuksesta, vai onko elitismin vaststajaksi naamioitunut elitisti päättänyt laittaa uuden huijausvaihteen silmään. No ainakaan sotesotkusta Halla-aho ei nyt voi syyttää antifaa, maahanmuuttajia, eikä vihervasemmistoa.

 

http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Halla-aho-tukee-hallituksen-sote-poli...

 

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711212200549831_pi.shtml?utm_sourc...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sama koskee puolueveljiä. Olivat täällä puolustamassa hallituspolitiikkaa kunnes kelkka kääntyi. Luultavasti kyllä edes hitusen itsekritiikkiä omaavat persut vetäytyvät vähän sivuun kun sotesta tulee puhe.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Tuntuu kyllä, että aika vähiin on perussuomalaisten sote-ulostulot jääneet. Toki nyt pitää todistella, että eivät ole vain yhden asian liike.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Aina, kun joku puhuu tosissaan Perussuomalaisista ”yhden asian puolueena”, puheelta on ns. ”pohja pois”.

Hullu saa olla, mutta ei tyhmä. Laumassa juoksijat seuraavat juuri sitä, minne aurinko ei paista. Samaa voi sanoa lauman määkimisen suhteen.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Onhan niitä asioita toki usemapia: rasismi, maahanmuuton vastustus, äärioikeistolaisen väkivallan ihailu, hyökkäys antifasismia kohtaan, ilmastonmuutoksen vähättely, EU:n vastustus, oliko vielä muita?

Erikoista kuitenkin, että niin moni lähtee puolueesta, koska tästä on tullut yhden asian liike. Varmasti nämä kaikki ovat vain väärässä.

EDIT: sanoin nyt rasismia rasismiksi, toivottavasti tämä ei käy liikaa tunteisiin. Onhan minulla kuitenkin sananvapaus.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

On sinulla sananvapaus, mutta nimittelysi ei ole sen rakentavampaa kuin vaikkapa Halla-ahon harjoittama. (Mitä limaisia matelijoita esim. ne sosiaalidemokraatit taas olivatkaan?) Onhan perussuomalaisissa (esim. eduskuntaryhmässä) edelleen paljon porukkaa, joita ei hyvällä mielikuvituksellakaan voi kutsua rasisteiksi saati äärioikeistolaisen väkivallan ihailijoiksi.

Eikö Halla-ahon sote-lausuntoa voi pitää merkkinä miehen kehityksestä? Totta kai mukana voi olla bluffia ja huijausta, mutta eikö se ole samantekevää itse asian kannalta, jos "vihervasemmiston linjaukset" saavat lisää parlamentaarista voimaa? Ei eduskunnan äänestyksissä merkitse mitään, kuka bluffaa ja kuka on "aidosti" jotain mieltä.

Onhan se hiukan huvittavaa, miten samat perussuomalaiset ensin tukivat hallituksen politiikkaa ja nyt haukkuvat sitä. Mutta tätähän politiikka on. Halla-ahohan vaikuttaa aika suoraviivaiselta tyypiltä, mutta ehkä hän oppi kesäkuussa kantapään kautta, kuinka paljon kieroilua ja bluffia politiikassa tarvitaan.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #8

Niin, onhan se totta, että äänet ne ratkaisee. Ja kyllä, esim. Arja Juvosta on hyvin hankala pitää rasistina, mutta se, että olet valmis kuulumaan puolueeseen, jonka johtoin kuuluu Halla-aho, Huhtasaari ja Hakkarainen kertoo kyllä paljon. Se kertoo, että olet vähintäänkin valmis hyväksymään rasismin ja äärioikeistolaiset aatteet. Jokainen perussuomalainen ei ole tosiaankaan rasisti, mutta jokainen perussuo alainen hyväksyy ja tulee rasismia sekä äärioikeistolaisuutta. Se on ihan oma valmintakysymys.

Jos ensi eduskuntavaaleissa perussuomalaisten edustajien määrä sattuisi vaikka kasvamaan, niin en millään usko, että oikeasti olisivat valmiita vastustamaan tämänkaltaisia sote-linjauksia. Mutta eiköhän soteuudistus tämän hallituksen aikana valmistu.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #14

Oletan, että käytit ns. sä-passiivia kirjoittaessasi: "se, että olet valmis kuulumaan puolueeseen, jonka johtoin kuuluu Halla-aho, Huhtasaari ja Hakkarainen kertoo kyllä paljon. Se kertoo, että olet vähintäänkin valmis hyväksymään rasismin ja äärioikeistolaiset aatteet." Tällaista kielenkäyttöä kannattaisi välttää, koska se on väärinkäsityksille altista. Ainakin minä sain ensin käsityksen, että luulet minun kuuluvan perussuomalaisiin, ennen kuin tajusin, että kyse on varmaan tuosta sä-passiivista. Varmuuden vuoksi: en kuulu perussuomalaisiin enkä ole koskaan heitä äänestänyt.

Mitä itse asiaan tulee, ei minusta tosiaankaan ole reilua sanoa vaikka Juvosta tai Kankaanniemeä rasismin tukijoiksi. Perussuomalaisten puolueohjelmassa ei tietääkseni ole rasismin ajamista.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #8

Ehkäpä se viime kesäkuinen jakautuminen johtuikin juuri siitä, että jäsenkunta kentällä ei ollut tyytyväinen Soinin tekemiin ratkaisuihin hallituksessa ja pettymys johti asiasta toiseen.
Nyt on toiset jauhot pussissa ja luullakseni tulee tulostakin. Turha on rasistiksi porukkaa haukkua. Realisti pitää olla Iironkin, vaikka nyt vihertääkin.
Meillä ei ole varaa pitää vapaamatkustajia täällä, eikä varsinkaan sellaisia, jotka eivät edes halua "sopeutua" tähän yhteiskuntaamme vaan ainoastaan rahoihimme. Sharialakiakaan emme kaipaa, vaan täällä mennään meidän lakiemme mukaan, taikka sitten pois.
Iirolle sanoisin vielä, että happamia ovat pihlajanmarjat.

Väinö Hirvelä

Vielä jos todistaisit sen rasismin niin oltaisiin yksi askel tolkummissa hommissa XD

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Erikoista on se, että niin moni liittyy juuri nyt puolueeseen, koska siitä on tullut monen asian puolue. Varmasti nämä kaikki ovat vain väärässä.

Ja tämä todistaa sinun logiikallasi, niin mitä?

Fakta on kuitenkin se, että Perussuomalaisiin on liittynyt paljon enemmän uusia jäseniä, kuin mitä on vanhoja eronnut.

Ja ei, tämäkään ei todista yhtään mitään.

Tuo ”yhden asian puolue” -hokema on pahkasika-logiikkaa parhaimmillaan. Aivan verrattavissa ”Suomen turhin kaupunki on Kouvola”-hokemaan. Joku sanoi sen ja typerykset toistelee perässä.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Uskon kyllä, että uutta väkeä ilmaantuu. Eikä mitään tavallista tallaajaa tää väki olekaan https://m.iltalehti.fi/kuntavaalit-2017/2017040922...

https://m.iltalehti.fi/kuntavaalit-2017/2017031622...
tälläisillehän tuo puolue on ihan toinen koti. Nyt kun on hylätty tietynlainen salonkikelpoisuus, niin ovet on kaikille avoinna.

Siulla varmaan on joku linkki tätä puolueen kasvua kohtaan?

Ps: onhan perussuomalaiset kokeneet vallanvaihdin jälkeen monia muutoksia. Esim. suhtautuminen MV-lehteenkin on muuttunut salaisen positiivisesta avoimen positiiviseksi, natsien kanssa veljelyä ei edes pahoitella, Venä...Suomi ensin -porukat on vaan terveitä isänmaallisia. Soini sentään osasi tehdä tän kaiken ns. salonkikelpoisesti. Mutta kuten jo aikasemmin viittasin, sama puolue, samat meiningit, nyt vaan se salonkikelpoisuus on tiputettu pois.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Mahtaakohan Perussuomalaiset siltikään olla vielä "vaalikunnossa"? Onko organisaatiosta puhdistettu petturit ja epäluotettavat? Mitenkäs sen säätiön laita on? Kuka saa rahat? Entäs se Helsingin puoluetoimiston tilanne? Pidetäänkö se? Ja kun ne vaalit aikanaan tulevat, joutuvat äänestäjät ihan tosissaan puntaroimaan: "persu vai sintu?" Toistaiseksi voi vielä olla ja odotella tilanteen kehitystä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Niin että vähän niinkuin Ville Vihreä ja koulutusleikkaukset? Eikö teille kumipäille millään mahdu jakeluun, että meillä on käytännössä kaksipuoluejärjestelmä hallitus vs. oppositio. Hallitus tekee kokoonpanosta riippumatta samaa politiikkaa, ja oppositio kokoonpanosta riippumatta haukkuu sitä. Välillä puolustajat ja räksyttäjät vaihtavat paikkaa, politiikan muuttumatta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näin se on aina mennyt, ja tulee aina menemään, talouspolitiikkaa sanelee valtionvelka ja säästämishalu. EU antaa omana osansa, kun pitää pysyä tietyissä rajoissa.

Ei se riipu lainkaan puolueesta, mikä niistä milloinkin on oppositiossa, samaa touhua se on joka kerta, sitten kun halltuksen ovet aukenevat, niin naama menee peruslukemille, ja sitten alkaa selitys velasta, alijäämästä ym.

Äänestäjä se vaan joka kerta uskoo noihin vaalilupauksiin, ja sitten pettyy, kun ei homma menekään niin, mitä luvattiin.

Tietysti nyt persujen puheet sotesta ja muista hallituksen päätöksistä ovat huvittavia, kun juuri niitä itse tehtiin, mutta aivan sama se oli viime hallituskaudella, kun vasemmistoliitto lähti kesken hallituksesta pois.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Hitsi soikoon petteri. Melkein jo luulin kommentistasi unohtuneen persut, mutta olnhan se jälleen rekisteröity kirjoituksesi lopussa, koten päivä on pelastettu jälleen kerran. Persut ainoa oppositiopuolue! :D

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

On siinä yksi ero. Puolueita joita arvostellaan ei yleensä puolustella haukkumalla arvostelijoita kumipäiksi. Tai suvakeiksi tai mädättäjiksi.
Persuilla on paljon vähemmän toleranssia kritiikin kohteena olemiseen kuin millään muulla puolueella.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #13

Kyllä toleranssissa löytyy, jos vaan oltaisiin rehellisiä. Jokaisessa puolueessa on omat mätämunansa, sanot mitä tahansa. Joskus taas se haukkuminen käy omaan nilkkaan.
Jos itse ei koe olevansa rasisti,niin rasistiksi haukkuminen loukkaa. Turha yleistää jokaista puolueen jäsentä sellaiseksi, miksi nyt Iirokin yrittää. Jokainen jäsen, jokaisessa puolueessakin, on vastuussa itsestään ja sanomisistaan, vain itsestään.

Toimituksen poiminnat