IiroOrava

612-kulkueella ei ole mitään tekemistä isänmaallisuuden kanssa

  • Tapahtuman pääorganisaattori
    Tapahtuman pääorganisaattori

612- kulkue on äärioikeistolainen, vaikka kuinka asian kiistäisit.

Kirjoitin vähän aikaa sitten äärioikeiston/oikeistopopulismin kaksinaamaisuudesta. Jatkan samalla linjalla, koskien 612-kulkueen kiistettyä äärioikeistolaisuutta. Ensinnäkin jos Timo Hännikäinen on pääorganisaattori ja Laura Huhtasaari kehuu kulkuetta, niin silloin tietää, että äärioikeistolaiset arvot liittyvät asiaan.

 

En ymmärrä, että miksi kulkueen äärioikestolaisuus pitää kiistää. En näe, miten moinen selkärangattomuus olisi isänmaallista. Jos olet niin varma äärioikeistolaisuuden oikeudellisesta, niin miksi kiistää se? Haluaisin pyytää sen verran kunnioitusta 100-vuotiasta Suomea kohtaan, että älkää herjatko tätä maata väittämällä äärioikeistolaisuutta, tai tuota kulkuetta isänmaalliseksi. Olit sitten rasisti, äärioikeistolainen, fasisti, natsi, tai näet muuten vaan tarpeelliseksi puolustaa näitä asioita. Se ei ole isänmaalliuutta. En myöskään ymmärrä, että miksi natsien olemassaoloa pyritään jatkuvasti kiistämään näiden "isänmaallisten" toimesta. Kaikki marssiin osallistuneet eivät olleet natseja, mutta kaikki marssiin osallistujat hyväksyvät natsiaatteen, tai muuten ei koko marssilla olisi edes ollut. Kuvitellaan, että joku muslimi kannattaisi vääräuskoisten tuhoamista, järjestäisi discoa ISIS:in, Boko Haramin, Al-Qaidan ja Al-Shabaabin kanssa. Tähän perään väiitäisi vielä, että ei hän ole ääri-islamisti ja kiistäen samalla koko aatteen olemassaolon. Menisikö tämä läpi? 

 

Tehdään nyt selväksi pari isänmaallisuuteen liittyvää seikkaa, joita en aiemmassa blogissani maininnut. Jos haluat kunnioittaa veteraaneja, niin silloin kunnioitat heitä kaikkia, etkä laita sanoja tai ajatuksia heidän suuhun. Varsinkaan et sotke hautausmaata. Pelkästään se, että kuljet Suomi-paita päällä ja laulat Maamme-laulua ei tee sinusta isänmaallista. Maahanmuuttajien haukkuminen ei ole isänmaallista, eikä ole isänmaallista tai suoraselkäistä, että yrität naamioida rasismin maahanmuuttokiittisyydeksi. Rasismin tai muiden ongelmien kieltäminen, kuten seksuaalinen ahdistelun tai ilmastonmuutos on vain selkärangatonta ja täten epäisänmaallista, ja vaikka kuinka kovaa somessa kiljut, että olet isänmaallinen, niin teot puhuvat enemmän puolestaan. Natsien (jotka siis haluavat lakkauttaa tämän valtion) kanssa marssiminen ei ole seliteltävissä mitenkään, mutta silti tätä yritetään tunkea kurkusta alas isänmaallisuutena, kun ennemmin pitäisi puhua vaikka maanpetturuudesta.  

 

Suosittelen lukemaan Saku Timosen jälkipunnin itsenäisyyspäivän kulkueesta

 

 

Ei myöskään mene läpi, että kuulut perussuomalaisiin tänä päivänä ja väität, ettet hyväksy rasismia, äärioikeistolaisuutta, kiusaamista, ahdistelua tai vainoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Siis löytyykö Suomesta 4.000 äärioikeistolaista, joita tunnutaan myös natseiksi tunnutaan kutsuttavan ?

Helkkari, et voi olla tosissasi !

Anarkisteja kai voi kutsua kaikella kohtuudella ja kohteliaisuudella kommunisteiksi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kirjoittaja taitaa uskoa, että kiivas inttäminen muuttaa todeksi sen, mitä hän haluaa uskottavaksi. Uuninpoikapakkopoika Timosen nostaminen auktoriteetiksi kyllä vie todistelujen uskottavuuden.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Miksi se vie? Mitä asiatonta Timonen kirjottaa? Mitä väärää hän kirjoittaa? Juuri tämä on sitä surkeaa selkärangattomuutta mitä tarkoitin. Koska Timonen ei jaa näkemystäsi, niin sitten hän on väärässä?

En se ole mie joka tässä inttää.

Kysymys: tekö siis ihan oikeasti näette tuon marssin isänmaallisena, ja natsit (joiden olemassaolon mahdollisesti kiellätte?) on myös vain ja ainoastaan isänmaallisia?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #4

Kuinka monta kuulapäätä hautaussaatossa pitää olla, että se muuttuu natsien mielenosoitukseksi?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #4

Jos tuo ei ole inttämistä, mikähän mahtaisi olla?
Timosta en diggaa siksi, että hän on öyhöttäjä, joka ei halua keskustella ja sallii vain itseään tukevat kommentit. Muutaman kolumnin olen lukenut ja kuva on tullut hyvin selväksi.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #4

Timonen on paskaa puhuva kilipää. Hän ei kykene näkemään mistään asioista kuin yhden ulottuvuuden jota sitten argumentoi venyttämällä esimerkiksi juridisia tulkintoja kauas lakien ja esitöiden ulkopuolelle. Hän yleistää yksittäistapauksissa esittämättä statistiikkaa jolla yleistys muuttuisi perustelluksi tai asettuisi edes mittasuhteisiin.

Yksisilmäinen mustavalkoisuus on myös blogistille valtava miinus.

Kuka on tällä alustalla kutsunut natseja isänmaallisiksi? Tämän saman paskan hokeminen ei vain muuta sitä yhtään todemmaksi, vaikka joissain piireissä näin tunnutaan ajattelevankin. Se on ihan yksi hailee ajattelivatko marssijat olevansa isänmaallisia vai eivät. Ajatuspoliiseiksi ei ihmisestä vain ole. Muiden kannalta on ratkaisevaa se mitä vahinkoa toisille aiheutetaan.

Mitkä ovat ne konkreettiset seikat joiden vuoksi vastustat pohjoismaisen natsivaltion perustamista? Sieltä todennäköisesti löytyvät mm. Väkivalta, terrori, syrjintä, sosialismi jne yms. Emmekö me nyt voisi natsien sijaan ruveta vastustamaan kaikkea tätä? On helpompaa ja selkeämpää osoittaa ihmistä joka tekee konkreettisen teon kuin kutsua massaa hämärästi määritellen natseiksi. Tai vaikka persuja natsisymppaajiksi. Jos osoittaisit sieltä mieluummin henkilöä ja sen henkilön tekoa, muutkin voisivat arvioida että mistä oikeasti on kyse.

Natsismi ei ole uhka vaan ihmiset ovat. Ihmisten teot. Aivan kuten islam tai anarkia eivät ole uhkia. Ihmisten teot ovat.

TÄSMÄLLISYYTTÄ, SAATANA! Ja omien vaatimusten peilaamista myös suhteessa omaan paradigmaan. Tämä yleistäminen ja kielenkäytön epätäsmällisyys tarkoittaa sitä että mikään ei etene. Poteroihinsa linnottautuneet vihanlietsojat huutelevat toisilleen maailman tappiin asti. Kun ei vaan osata puhua ja kuunnella.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Mistäs sie ton 4000 oot repässyt? MV-lehdestä?. Poliisin arvion mukaan osallistujia oli alle 3000. Yksikään tuossa marsilla olleista ei voi väittää, etteikö olisi äärioikeistolainen tai vähintään äärioikeiston tukija ja natsiaatteen sympatisoija. En miekään mene marssimaan johonkin ääri-islamistiseen marssiin, kun en ole ääri-islamisti.

Voihan toki olla, että ihmisiä on sitten tietämättömyyttään mennyt marssiin, mutta en usko, että yhdeltäkään ihmiseltä on jäänyt marssin todelliset kasvot huomaamatta. Ihan pelkästään tuon natsien osallisuuden myötä pitäisi kyllä hälytyskellojen soida.

Käyttäjän UffeNordstrm kuva
Uffe Nordström

No mutta Iiro kertoisitko nyt sitten miten itse olet isänmaallinen. Mitä tekoja pitäisi harrastaa että olisi isänmaallinen.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #6

Mie en ookaan suu vaahdossa huutanut omaa isänmaallisuuttani. Mit miulle ne arvot, joilla Suomi on rakennettu on tärkeitä. Heikomman auttaminen, lakien, etenkin perustuslain noudattaminen natsien ja muun äärioikeiston vastustaminen.

Sitä paitsi suomalaisen sotilaan on puolustettava maata ulkoiselta sekä sisäiseltä uhalta. Äärioikeisto on sisäinen uhka ja varsinkin natsi-osasto. Ei voi selvempää olla, kuin se, että halutaan lakkauttaa Suomen valtio vaikka väkivalloin. En itse aremeijaa käynyt tosin sairauden takia

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"Yksikään tuossa marsilla olleista ei voi väittää, etteikö olisi äärioikeistolainen tai vähintään äärioikeiston tukija ja natsiaatteen sympatisoija."

Uskomatonta soopaa. Kansallismielisten tuttavieni, jotka marssille osallistuivat yhtenä motiivina oli olla omalta osaltaan vahvistamassa kyseisen kulkueen rauhantahtoista luonnetta.

Tietenkin kyseiset henkilöt myös ovat oravien ja kumppaneiden mielestä "äärioikeistolaisia", "natsisympatisoijia" tms, mutta tässä juuri törmäämmekin asian hyvin ongelmalliseen luonteeseen: Käsite 'äärioikeistolainen' on etenkin nykykeskustelussa erittäin huonosti määritelty, ja eritoten eräiden suusta kuultuna sen tarkoitus on toimia ainoastaan leimakirveenä.

Oravat ja kumppanit tulevat kyseisellä toiminnallaan osaltaan vahvistaneeksi pohjaa vihan leviämiselle sekä tehneeksi asioista puhumisen ja niiden käsittelyn entistä vaikeammaksi, vaikka ulospäin ja median kautta näytetään kasvoja, kuinka he ovat huolissaan "vihapuheesta", "vihan leviämisestä" ja haluavat vastustaa edellisiä.

Osa lienee ihan vilpittömästi asialla, mutta kuvottavaksi asetelma muuttuu niiden kohdalla, jotka tiedostavat edellä tarkoittamani, käyttävät helppoa äärioikeisto- yms. retoriikkaa härskisti hyväkseen, ovat siis lievästi ilmaisten älyllisesti epärehellisiä.

"Ihan pelkästään tuon natsien osallisuuden myötä pitäisi kyllä hälytyskellojen soida."

Entisenä ps-toimijana Orava hyvin tietää, että isojen joukkojen ollessa kyseessä mukaan väkisin pakkautuu porukkaa laidasta laitaan. Kaikkien motiiveja ja tarkoitusperiä ei voida tarkistaa.

Oikeasti natsimielisten (en tiedä kuinka paljon heitä on; ilmeisen marginaalinen ryhmä) pyrkiminen esimerkiksi ps-puolueen toimintaan on luonnollisesti huomattavasti todennäköisempää kuin vastaavan tapahtuminen vaikkapa rkp:n suuntaan.

Kun vielä huomioimme ei-natsimielisten ps-toimijoiden halukkuuden selventää nykykeskustelussa käytettävien käsitteiden määritelmiä ja niiden käyttöä eri yhteyksissä, lähtemättä suinpäin tuomitsemaan "äärioikeistolaisuutta" jne - koska lapsi ja pesuvesi - olemme pattitilanteessa, sillä pelisääntöjen ja käsitteiden selkeyttämiseen eivät vastatahot ymmärrettävästikään, hyvin usein alhaisista tarkoitusperistään käsin, suostu.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #11

Koko tapahtuma on äärioikeiston järjestemä. Ei ole kyse mistäön muutamasta rettelöitsijästä, joten älä yritä valkopestä tätä.

Kuten sanoin, mie en mee marssimanaan mihinkään ääri-islamistien marsseille, koska vastustan sitä. En mene äärivasemmiston tapahtumiin, koska en tue äärivasemmistoa. Voin kyllä äärivasemmiston kanssa vastustaa äärioikeistoa, koska se on meillä yhteinen asia. En varsinkaan mene äärioikeiston tapahtumaan, koska sitä vastustan henkeen ja vereen, niin kuin jokaisen isänmaallisen kuuluu tehdä. En varsinkaan marssi samaa aika natsien kanssa ja kutsu itseäni sen jälkeen isänmaalliseksi. Saat aika monta kertaa Maamme-laulun lausua, että sinut isänmaalliseksi lasketaan.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #13

Mielenkiinnosta, mitä ajattelet saavuttavasi noilla lukuisilla esimerkeillä, joissa kerrot, mitä sinä et tee ja mitä teet?

Ilmeisesti et kuitenkaan kuvittele omakohtaisilla esimerkeilläsi määritteleväsi laajemmin sovellettavaa tulkintaa sille, mitkä asiat aiheeseen liittyen ovat sallittuja ja mitkä eivät?

Ymmärtänet myös, että esimerkiksi marssille osallistuneilla tuttavillani on toisenlainen logiikka asian suhteen, jonka pohjalta kulkueeseen osallistuvat? Joidenkin tiedän ajattelevan, että kansallismielisyyden ollessa leimakirveiden jne. heiluttelun myötä nykyisellään kovin nurkkaan ahdistettua, on hyvä tukea rauhanomaisella tavalla mahdollisimman rauhanomaista kansallismielistä liikehdintää.

Tämän kommentin loppuun copy-peistasin osan 612-tapahtuman sivuilla olevasta kuvauksesta. Voisin kuvitella melko monenkin huomaavan ainakin sen, että kyseisten sivujen retoriikka on esimerkiksi sinun käyttämääsi retoriikkaa, leimojen lätkimisineen ja muineen, aika lailla sovittelevampaa ja rakentavampaa.

Ja juuri tuosta termin 'äärioikeisto' lennokkaasta, hyvin epäselvästä käytöstä oli kyse. Sinä käytät sitä ikään kuin taivaasta tipahtaneeseen Mooseksen kiveen kaiverrettuna kirjamisena, ja sen jälkeen varoittelet muita valkopesemästä asiaa.

Pattitilanne kuten edellä totesin.

***

"Edellisen vuoden tapaan tämäkin vuosi on ollut kansakunnan yhtenäisyyttä huojuttava ja kansanosien väliin revennyt kuilu on repeämässä leveämmäksi. Tällainen kehitys on epätoivottua ja huolestuttavaa.

Korostamme edelleen yhdistyksenä kansallista yhtenäisyyttä ja kutsumme kaikki itsensä isänmaallisiksi mieltävät suomalaiset jälleen kerran mukaan osoittamaan hiljaisesti mieltään isänmaan puolesta. Yhteishenki, eteen päin katsominen, toistemme ja menneiden sukupolvien kunnioitus sekä yhteen hiileen puhaltaminen ovat suomalaisia arvoja, joista on syytä pitää kiinni jatkossakin.

Kulkue järjestetään perinteisesti tänäkin vuonna.Tapahtuma ja siihen olennaisesti liittyvä soihtukulkue ovat edelleen poliittisesti sitoutumattomia, eikä yhdistys edusta mitään poliittista kantaa. Jätetään omat lokerot kotiin ja kuljetaan jälleen kerran yhtenäisenä soihtukulkueena yhdessä Suomen lipun takana.

...

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #19

Omat esimerkkini ovat enemmänkin havainnollistavaa. Olisin ihan hyvin voinut kirjoittaa, että et sinä mene marssimaan äärioikeiston marssiin natsien kanssa, ja sano, että ei siulla oo mitään äärioikeistosympatioita.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #27

Ok, uskoin näin olevan, mutta halusin vain varmistaa asian.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #13

Orava, jos kulkueessa olisi ollut rummut, punaliput, megafonit ja banderollit, luulen, että useimmat n.3000 osallistujasta olisi ymmärtänyt kulkueen luonteen. Nyt ne mielenosoituksen tunnusmerkit puuttuivat eivätkä monetkaan edes tienneet, että Laura Huhtamäen sympatiat ovat tämän kulkueen puolella.

Järjestäjät eivät näköjään hallinneet hommaansa yhtä hyvin kuin "Ei natseja Helsinkiin-kulkueen" järjestäjät. Sillä olivat rummut, punaliput, megafonit ja banderollit (tiedän kun olin jumissa Kaisaniemenkadulla)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #21

Suoraan sanottuna minua huolestuttaa paljon enemmän tuo laitavasemmiston aggreasiivinen pyrkimys eriävien mielipiteiden tukahduttamiseen kuin se, että jossakin soihtukulkueessa voi mahdollisesti olla muutama natsi. Äärioikeistolla ei ole Suomessa ollut koskaan kasvualustaa, mutta laitavasemmisto on pyrkinyt kumoamaan demokratian useammin kuin kerran.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #22

Hahahhah. Ei ole koskaan ollut kasvualustaa, eduskunnassa on nyt äärioikeistojohtoinen puolue.

Miten mielipiteet yritetään hiljentää? Vastustamalla ihmisvihamielistä ja äärioikeistolaista aatetta? Kun äärioikeisto vastustaa ihmisoikeuksia ja osa fantasioi jostain kansanmurhan tyyppisestä tuhonnasta, niin tämän vastustus on sinusta huolestuttavaa mielipiteen tukahduttamista. Kyllä se on mielipiteisiin vaikuttamista ja tälläinen vaarallinen aate sopiikin tukahduttaa. Siksi mm. PVL kiellettiin oikeuden toimesta.

Minä olen saanut uhkauksia äärioikeistolaisilta, kuten moni muukin tuttavani, koska olemme liian "väärää" mieltä. Tätä vihapuhetta tulee ihan PS:n kunnallisvaltuutetuiltakin. Mutta tämä, on mielipidevainoa ja tukahduttamista, vastamielenosoitus ei sitä ole.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #21

#21
OOT SIE ORAVA ihan metsässä, oot sie eri mielt?, Vastaany tähä, jos sius on miest, kässäätsä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #11

"Oikeasti natsimielisten (en tiedä kuinka paljon heitä on; ilmeisen marginaalinen ryhmä) pyrkiminen esimerkiksi ps-puolueen toimintaan on luonnollisesti huomattavasti todennäköisempää kuin vastaavan tapahtuminen vaikkapa rkp:n suuntaan."

Sanoisin päinvastoin, koko rkp perustuu rasismille oppi-isänsä Fredenthalin rasistiselle perusteille. Suomessa etsitään rasismia sieltä missä sitä ei ole eikä ole koskaan ollutkaan ja kieltäydytään näkemästä ikivanhaa rasismia omassa keskuudessamme.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#1 Ainakin pari tuhatta ja risat jotka tietoisesti tai tietämättään lähtee sellaisen organisaattorin jippoon kuin blogin kuvassa ilmenee.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Sini, kansallissosialismi on rasistinen, inhottava aate. Onneksi sillä on hyvin vähän kannatusta Suomessa. Toimittajat eivät ehkä tajua, että he edistävät kansallissosialismin aatetta tekemällä natsien tapahtumista näyttäviä (=myyviä) etusivun juttuja. Ennen en tuntenut kirjailija filosofi Timo Hännikäistä, joka vuonna 2015 kirjoitti loistavan filosofisen ajatuksensa: "Panen teitä perseeseen".

Median valistuskampanjasta huolimatta en usko, että monikaan 612 kulkueeseen osallistuneista tunsi Hännikäistä ja hänen kannattamiaan arvoja.

Parempi uutisotsikko olisiko ollut: "Natsien mielenosoitus latistui hiljaiseksi kynttiläkulkueeksi sankarihaudoille."

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

”Kaikki marssiin osallistuneet eivät olleet natseja, mutta kaikki marssiin osallistujat hyväksyvät natsiaatteen.” Ihanko totta? Kaikki siis hyväksyivät arjalaisen rodun ylemmyyden, nietzscheläisen yli-ihmismyytin, juutalaisvihan, muinaispakanallisen okkultismin eri muodoissaan. Jopa olikin melkoinen marssi, onneksi en ollut mukana.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Kuten sanoin, mie en mee marssimanaan ääri-islamistien marsseille, koska vastustan sitä. En mene äärivasemmiston tapahtumiin, koska en tue äärivasemmistoa. Voin kyllä äärivasemmiston kanssa vastustaa äärioikeistoa, koska se on meillä yhteinen asia. En varsinkaan mene äärioikeiston tapahtumaan, koska sitä vastustan henkeen ja vereen, niin kuin jokaisen isänmaallisen kuuluu tehdä. En varsinkaan marssi samaa aika natsien kanssa, kutsu itseäni sen jälkeen isänmaalliseksi, koska se on täydellistä suomalaisuuden häpäisyä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Miten äärivasemmisto on parempaa, kuin äärioikeisto? Eikös molempien tarkoituksena ole kumota demokraattinen yhteiskunta? Isänmaallinen ei siis osallistuisi kummankaan tapahtumiin. Historian mukaan äärivasemmisto on kyllä ollut Suomelle huomattavasti vaarallisempaa.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #26

Kuka on sanonut äärivasemmiston olevan jotenkin parempaa? Se on ymmärrettävää, mutta väkivalta on aina väkivaltaa ja jos maassa ei huvita olla maan tavalla, niin täältänsaa lähteä poiskin.

Arvostaisin, jos ei yritetä kääntää huomiota pois itse aiheesta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #29

No kuinka voit pitää itseäsi isänmaallisena, jos olisit valmis osallistumaan äärivasemmiston tapahtumaan, jos kerta se on yhtä huonoa, kuin äärioikeisto ja äärioikeiston tapahtumaan osallistuva ei voi olla isänmaallinen? Missä loogisuus?

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva Vastaus kommenttiin #32

Iiron kirjoitukset pitävät sisällään tahatonta ja tiedostamatonta ironiaa. Logiikkaa niistä on turha etsiä.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

"Ensinnäkin jos Timo Hännikäinen on pääorganisaattori ja Laura Huhtasaari kehuu kulkuetta, niin silloin tietää, että äärioikeistolaiset arvot liittyvät asiaan."

Tuohan tarkoittaa sitä, että jos Hänninkäinen sekä Huhtasaari kehuu jotain eläintapahtumaa(Ei alpakka - nehän on jo puolensa valinneet!), niin siitä eläintapahtumasta tulee äärioikeistolainen tapahtuma... tai sitten tuo tarkoittaa sitä, että blogistilla lentää juttu jo niin typerälle tasolle, että hän tekee blogillaan vain itsensä naurettavaksi.

Loppu blogista kertookin, että olet syntinen, etkä varsinkaan isänmaallinen, jos et kumarra nöyränä samoille arvoille kuin mitkä blogistilla on. Tällä tavalla paketoituna tämäkin on täsmälleen samaa kuraa kuin mitä äärioikeistolaiset yrittävät tarjoilla. Jospa nyt en osta kummaltakaan mitään tälläkään kertaa.

PS: Hänninkäisen ja Huhtasaaren olisi hyvä aloittaa vastapuolen johtavien hahmojen kehuminen, koska se näyttää olevan tehokas ase.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Ihan kuin Huhtasaari tai Hännikäinen oikeasti kehuisi joskus jotain ihmisläheistä tapahtumaa.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

seuraavaksi vissiin väität että kaikki kärkkäisellä kaupassa kävijät on natseja?

tampereen soihtukulkueessakin nähtiin pari epäilyttävän kaljupäistä tyyppiä...ja tämä oli sentään kaupungin järjestämä soihtukulkue...KAIKKI TAMPERELAISET ON NATSEJA!?

leimaava ääriajattelu on kivaa.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Kärkkäisellä käyvä voi tehdä ssen tietämättään.

On täysin eri asia, kun äärioikeisto järjestää tapahtuman, muina vuosin natsit on ollut mukana järjestämässä kyseistä marssia. Tiedät sen tasan tarkkaa itsekin.

Kuten sanoin, mie en mee marssimanaan mihinkään ääri-islamistien marsseille, koska vastustan sitä. En mene äärivasemmiston tapahtumiin, koska en tue äärivasemmistoa. Voin kyllä äärivasemmiston kanssa vastustaa äärioikeistoa, koska se on meillä yhteinen asia. En varsinkaan mene äärioikeiston tapahtumaan, koska sitä vastustan henkeen ja vereen, niin kuin jokaisen isänmaallisen kuuluu tehdä. En varsinkaan marssi samaa aika natsien kanssa, jotka haluaa lakkauttaa Suomen valtion. Tai jos tekisin, niin viimeinen asia sen jälkeen olisi kutsua itseäni isänmaalliseksi.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Minusta olisi kamalaa ajatella, että meillä olisi kolmea tuhatta äärioikeistolaista tai kolmea tuhatta anarkistia. Eiköhän noihin mielenosoituksiin osallistunut porukkaa, jotka eivät sen enempää ajatelleet taustavoimia tai edes ollut niistä tietoisia. Tuskin Helsinki ilman natseja-mielenosoitukseen osallistujat ajattelivat, että tukevat tässä anarkisteja, vaikka A-ryhmä oli yksi tapahtuman järjestäjä.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Vähintäänkin tuet äärioikeistolaista ajatusmaailmaa, jos tuossa marssissa olet marssinut. Miustakin se on ahdistava luku.

Helsinki ilman natseja oli nimen omaan natseja vastustanut tapahtuma. Moninjuurikin jätti osallistumasta, koska siellä on äärivasemmisto mukana.

Natsien vastustaminen on enemmänkin kansalaisvelvollisuus. Paitsi äärioikeistolle.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Älä sinä Iiro turhaan pelkää - se on turhaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Iiro, koska mainitsit ilmastonmuutoksen, niin mitä mieltä olet, pitäisikö maahanmuuttotoiminnan ilmastovaikutukset arvioida?

Itse olen jäänyt siihen käsitykseen, etteivät ajattelusrajoitteiset vihreät ymmärrä, mikä ilmastovaikutus on ihmisten rahtaamisella päiväntasaajalta napapiirille. Kokeilepa, saatko korjattua käsitystäni.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Paljon isompia ympäristöongelmia on vaikka kuinka. Kuitenkin pääsyyllisiä ilmastonmuutokseen ollaan me länsimaalaiset. Eihän me voida tuhota planeettaa ja sitten alkaa rankaisemaan niitä, jotka ovat vähiten syyllisiä. Kuitenkin pakolaisuus tulee lisääntymään ilmastonlämpenemisen myötä. Kaikkia ri voi tänne ottaaja uusia ratkaisuja on keksittävä. Persumainen ajatustapa, että suljetaan silmät ongelmalta saa sen vaan jossain vaiheessa räjähtämään käsiin. Mutta Suomi tarvitsee maahanmuuttoa tykkäsi siitä tai ei. Ihan vaikka siksi, että kuolevuus on ylittänyt syntyvyyden. Eikä miun ikäluokka halua, että Suomesta muodostuu joku ahdasmielinen Persulandia, jossa keski-ikä on yli 60 vuotta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Onnistuit vahvistamaan käsitystäni vihreistä ajatusrajoitteisista. Kiitos tästä.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #35

Pitäisiko Suomeen synnyttää tahallaan ongelmia, vain koska pitäisi vastustaa maahanmuuttoa? Ehkä ennemmin nostetaan vaikka pikkuisen lisää polttoaineveroa, kun hajoitetaan koko Suomi. Mitä luulet, että miten käy kun keski-ikä alkaa lähennellä sitä 60-vuotta, mutta ainakin on rajat kiinni.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #52

Ohitit kokonaan ilmastokysymyksen, josta tässä keskustelunhaarassa puhuttiin. Yleisempi kommenttini on alempana.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"Kuitenkin pääsyyllisiä ilmastonmuutokseen ollaan me länsimaalaiset."

Tässä olen ehdottomasti samaa mieltä. Olemme pääsyyllisiä myös monen muun ympäristöongelman edessä.

Koska materiaalisen kulutuksen osalta keskimääräinen länsimainen elämäntapa kierrättämättömyyksineen, liian suurine energiankulutuksineen jne. edustaa per capita Maapallolla maksimia, eikä kyseistä keskiarvoa Maapallo mitenkään kestä, on ehdottomasti meidän velvollisuus tulla kokonais- ja per capita -kulutuksessa alaspäin, jotteivät muut voi käyttää asiaa perusteena oman elintasonsa hinaamiselle meidän lukuihin.

Jolloin olisimme jo aika lailla finaalissa.

Jonkin verran on toimittukin, mutta meidän olisi pitänyt toimia jo vuosikymmeniä sitten ja huomattavasti voimakkaammin, kun asiantuntijapiireissä jo nähtiin, mihin kehityskulku yleistyttyään johtaa. Erikoista kyllä, vielä tänäkin päivänä mitä erilaisin denialismi on kovin yleistä.

Nyt korjaamme tekemättä jättämättömyyksiemme satoa mitä erilaisimmin tavoin: Muovia on vuoteen 2050 mennessä tällä tahdilla merissä enemmän kuin kaloja ja sitä rataa, näin yksi esimerkki mainitakseni.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #37

Olet varmaankin Heikki tehnyt havainnot, että maahantuodut päiväntasaaajan ihmiset elävät Suomessa yhtä energianiukasti kuin lähtömaassaankin? Hiilijalanjäljessähän voi olla tuhatkertainen ero.

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Hyvä kirjoitus. Sait vastaasi melkoisen ryöpyn, mutta pidä pintasi. Olet ehdottomasti oikeassa ja sinulla on asiallesi selkeät perustelut. Ei kannata lähteä tuohon hiustenhalkomiseen ja semanttiseen viisasteluun mukaan. Toivon myös, että kirjoitat jatkossakin tälle palstalle. Täältä on vetäytynyt moni hyvä kirjoittaja ja tämä on kyllä melko ummehtunut nykyään.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Kiitos :)
Varauduin kyllä tähän.

Pekka Pylkkönen

"Olet ehdottomasti oikeassa"

Tuo on todennäköisesti natseinta mitä Suomessa on vähään aikaan sanottu.

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Mitä tarkoitat termillä natseinta?

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #41

"Ehdoton oikeassaolo" yhdistää teidät hyve-ihmiset natseihin.

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen Vastaus kommenttiin #54

Mielestäni blogisti on ehdottomasti oikeassa väittämissään. 612-kulkue oli äärioikeistolainen. En ymmärrä miksi äärioikeistolaisia arvoja kannattavat kieltävät asian. Ehkä he kavahtavat ääri-termiä. En pidä äärioikeistolaista marssia, jossa kuljetaan avoimesti PVL:n tunnuksissa myöskään isänmaallisena.
Mutta jos otetaan käyttöön termisi natseinta, kirjoitit aiempaan kommenttiisi "Timonen on paskaa puhuva kilipää". Nimesit näin erittäin suositun lakimies-blogistin Sakari Timosen. Hän lienee kuuluu hyve-ihmisiin ja on eri mieltä kanssasi. Aika natseinta, jos termiäsi käytetään.
"Vasemmistoretoriikasta on vain pieni hyppäys kuolemanleireihin." Noin kirjoitit blogiisi 10.6. tänä vuonna. Blogin sävy oli sarkastinen. Pidän sarkasmista. Tuo lainaus on kuitenkin kirjoituksen vähemmän sarkastisesta osuudesta. Aika natsia, mielestäni. Kiitän sinua lopuksi termistä hyve-ihminen. Olen mielelläni sellainen. Sen vastakohta kuulostaa kovin ikävältä tyypiltä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #56

Hyveiden vihaaminen on mielenkiintoinen ilmiö. Alpakkajuhlan tarjonneita vapaaehtoistyöntekijöitä ja kaupunginosa-aktivisteja vihataan näinä päivinä enemmän kuin Suomi ilman natseja mielenosoituksen järjestäjiä.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #57

Kyse ei ole hyveiden vihaamisesta vaan itsensä hyveelliseksi kuvittelevien urpojen halveksunnasta. Oman viiteryhmän, valehtelu, kusetus ja väkivalta sivuutetaan huutamalla jotta natseja siellä ja natseja täällä.

Alpakkatyypit käyttivät lapsia hyväkseen poliittisen agendan ajamisessa ja vielä valehtelivat asiasta viimeiseen saakka.

Alkuperäiset natsit olivat muuten ahkeria järjestämään lapsille urheilutapahtumia ja muuta mukavaa. Hyve-Aatu mahtunee Sinin hyvien ihmisten kategoriaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #59

Kaikki lapsille ja perheille järjestetyt ilmaiset tai huikeat juhlatilaisuuset ovat hyvästä. Meinaatko että kaupungin vastaanotto helsinkiläisille viidesluokkalaisille on natsia koska Aatun systeemissä oli lapsitspahtumia.
Etkö huomaa että huudot umpimähkään.
Minä olen sitä mieltä että Töölön lapselliset nimenomaan edustavat porvarillista hyveellisyyttä. Heidän mustamaalauksensa on hyökkäystä porvarillisia arvoja vastaa, kuten myös kaikki altright gutmenschirvailu eli hyveviha.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Me nettiaktiivit pidämme itsestäänselvyytenä, että kaikki tiesivät kulkueen taustan. Veikkaan kuitenkin, että joukossa oli ihmisiä, joilla ei ollut harmainta haisua kulkueen äärioikeistolaisuudesta tai natsiyhteyksistä.

Tampereella kaupunki järjesti soihtukulkueen ja kansanjuhlan keskustorilla esiintyjineen, juhlapuhujineen ja ilotulituksineen. Näin myös maamme pääkaupungin olisi tullut toimia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Me nettiaktiivit pidämme itsestäänselvyytenä, että kaikki tiesivät kulkueen taustan. Veikkaan kuitenkin, että joukossa oli ihmisiä, joilla ei ollut harmainta haisua kulkueen äärioikeistolaisuudesta tai natsiyhteyksistä."

Tämä on kuin jotain jankuttavaa provoilua. Vasemmisto tuntee nyt olevansa vahvoilla koska koko EU ja Suomessa kokoomus on täysillä vasemmistoradikaaleja tukemassa, kylläkin omista lähtökohdistaan mutta tukea kutenkin.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Saanen huomauttaa, että olen piraatti, eikä minulla ole mitään tekemistä vasemmiston kanssa.

Juha Hämäläinen

"Juhlistimme eilen 6.12.2017 Suomen 100-vuotissyntymäpäivää nuotion äärellä. Rakensimme nuotiomme saloista vapautetuista lipuista ja muutamasta mukaan tarttuneesta banderollista. Ajattelimme näiden olevan hyödyllisempiä tulessa kuin aiemmilla paikoillaan lietsomassa kaduilla isänmaallisuuden tunnetta."

Anfantti alpakat ainakin myöntää, ettei heidän teoillaan ole mitään tekemistä isäoletetunmaan isäoletunmaallisuuden kanssa.....

janispetrus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247335-takkuinen-suomi100-nuotio

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Oliko piraatit polttamassa Suomen lippuja itsenäisyyspäivänä?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

En usko. Lippujen polttaminen ei liity millään tavoin Piraattipuolueeseen. Ei myöskään allekirjoittaneeseen. Itse tuomitsen lippujen varastamisen ja polttamisen jyrkästi samoin kuin muunkin omaisuuden tuhoamisen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jos vaikkapa Vihreät nuoret puhuisivat isänmaallisuudesta, kantasivat leijonakoruja kaulallaan ja nostaisivat puheissaan esille omia isänmaallisia sankareitaan, ei varmasti pääsisi käymään niin, että pieni ryhmä omii isänmaallisuuden ja sen symbolit. Sitten niistä tuleekin "natsisymboleita".
Toinen kysymys on sitten se, että kuka on sysinyt joukon ihmisiä niin syrjään, ettei heillä ole jäljellä muuta kuin pyrkiä saamaan arvostusta isänmaallisuudellaan. Jos blogistikin on osallistunut tähän syrjintään, saattaa hän olla kyvytön sitä itse havaitsemaan.

Vihreät puolueena ovat ainakin kurjistaneet tätä maata monin eri tavoin, mm. ilmastopoliitikan avulla tuhoamalla energiatehokkaita työpaikkoja Suomesta ja Euroopasta, josta ne on siirretty vapaan saastuksen vyöhykkeellä globaaleja päästöjä kasvattamaan.

Pekka Iiskonmaki

Onko äärivasemmisto isänmaallista?

Juha Hämäläinen

"Isänmaallisuus tarkoittaa omistautumista jollekkin valtiolle, mikä on automaattisesti ulossulkevaa kaikkea valtion ulkopuolista kohtaan ja aiheuttaa kilpailutilanteen rajojen eri puolilla olevien ihmisten ja ihmisryhmien välille. Sen sijaan, että vähemmän etuoikeutettuihin luokkiin kuuluvat tuntisivat solidaarisuutta toisiinsa riippumatta maantieteellisestä sijainnista, saa isänmaahehkutus heidät samaistumaan yläluokkaisiin riistäjiinsä ja siten ylläpitämään sortavaa luokka-asetelmaa."

Tuossa vastaus antifanteilta itseltään.

https://takku.net/article.php/20171207184552381

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

612-kulkueella ei ole mitään tekemistä isänmaallisuuden kanssa

sensijaan anarkistien suomenlippujen varastaminen ja polttaminen edusti aivan loistavasti isänmaallisuutta ?

Toimituksen poiminnat