IiroOrava

Pari sanaa rasistisuudesta

Moni ihminen, kuten Helena Eronen valittaa, että ei saa sanoa mitään, ettei joku sano rasistiksi. Olisikohan paikalla omien toimintatapojen tarkastelu, ennen kuin aletaan uhriutua? Olen todellakin hämmästynyt, miten jotkut ihmiset eivät vaan osaa, tai sitten äly ei vaan riitä, että voisi arvostella maahanmuuttopolitiikkaa tai uskontoa yleistämättä ihmisryhmiä ja olematta rasistinen. Helena Eronen kirjoitti siihen malliin, kun ei-valkoisessa ihmisessä olisi geenien puoleen jotain vikana ja se olisi syynä esim. ahdisteluun. Ensimmäinen ajatukseni oli, että onkohan näiden rasististen uhriutujien geeneissä jotain vikana. Toisaalta se koskisi myös minua, koska jaan Erosen kanssa todennäköisesti samat geeniperimät, joten vika ei ole geeneissä.  Silloin kun olin persu ja omasin persumaisemman ajatusmaailman, niin minua ei muistaakseni koskaan sanottu rasistiksi, vaikka arvostelinkin todella kovastikin maahanmuuttoa, kulttuureja, islamia uskontona ja monia muita asioita, joita nyt perussuomalaisena arvostellaan (älkää käsittäkö väärin, en pidä islamia tai mitään muuta uskontoa ongelmattomana, ja maahanmuuttopolitiikka ei ole ihanteellista, mutta tämä ei kirjoitus ei koske näitä asioita). Tiedättekö miksi minua ei sanottu rasistiksi? Koska osasin tehdä sen kaiken yleistämättä ja olematta rasistinen. Se, että ei saa olla rasistinen urpo, ei tarkoita, etteikö saisi sanoa mitään. Näin kirjoitti Tiina Elovaarakin vähän aikaa sitten. Jos se olisi geeneistä kiinni, kuten Eronen kirjoittaa, niin eiköhän Teuvo Hakkaraisen pitäisi osata alkukantaiset käytöstavat, tai sitten jokaisen miehen olla työntämässä kieltään väkisin jonkun kurkkuun.

 

Itse kirjoituksesta haluaisin sen verran sanoa, että moni sisäisesti ja ulkoisesti viehättävä nainen kyllä pystyy kävelemään esim. Itäkeskuksesssa ilman ongelmia. Helena Erosessa on varmasti jotain todella erikoista sitten. Joka tapauksessa Eronen niittää mainetta rajat kiinni -porukoissa, ja hänen kirjoitus saattaa koko rajat kiinni -väen orgasmin partaalle. Ei ehkä samalla samalla tapaa, kuin ulkomaalaistaustaisen käden kautta kuollut ihminen, mutta kun mukaan sai vedettyä MeToo-kampanjan mollaamisen, niin todella lähellä ollaan. Siinäkin sama älyvapaa virsi: valkoisen miehen ahdistelusta ei saa puhua, jos ei samalla vähintäänkin vähän käy maahanmuuttajien kimppuun. Eronen yrittää myös ovelasti asettua tasa-arvon kannattajaksi homotuttunsa kokemusten perusteella ja hetken ajan hän saa RK-väen asettumaan sympatisoimaan homoseksuaaleja. Eroselle tasa-arvo on ilmeisen kapea käsite.

 

Tämän voi nyt nähdä niin, että itse yleistän rajat kiinni -väkeä. Minusta on kuitenkin täysin eri asia arvostella liikettä ja sen sisällä pitämiä ihmisiä, kuin asiaa, johon et voi itse vaikuttaa, kuten geenejä tai aluetta johon synnyt. Kaikki tietää millaista väkeä Rajat kiinni -ryhmissä on, heitä on usarissakin paljon. Kaikki myös tietää, mitä niihin ryhmiin kirjoitellaan. Jos olet valmis kuulumaan niihin ryhmiin, niin turha valittaa,että sinut yhdistetään liikkeeseen. En minäkään liity feministisiin liikeisiin, jos en ole feministi. Toisena esimerkkinä se, että on täysin eri asia arvostella islamia kuin arvostella muslimeja yleistäen.

 

Tämän kirjoituksen tarkoitus ei ole kiistää, etteikö maahanmuuttajatkin aiheuttaisi ongelmia ja olen todellakin pahoillani, että Eronen ja hänen tuttavapariskunta on joutunut näitä ikäviä tilanteita kokemaan, mutta monenkohan maahanmuuttajan ohi Eronen kävelee päivittäin, jotka eivät aiheuta mitään ongelmia. Kun ongelmaan halutaan puuttua, niin kannattaa unohtaa tuo rajat kiinni -väen logiikka samantien, joka ei keskity muuhun seikkaan, kun että tekijöiden joukossa on maahanmuuttajia. Miten tuolla logiikalla poistat esim. suomalaisen miehen tekemän ahdistelu, jota saa viikoittain todistaa, kun he nyt eivät vaan ole maahanmuuttajia, vaikka useat tahot koittavatkin kaiken syyn mamujen niskaan sysätä? Toisaalta epäilen, että näillä ihmisillä ei olekaan mitään halua puuttua tähän kantasuomalaisten harjoittamaan ahdisteluun. Heillä ei ole esimerkiksi mitään intressiä kaventaa patriarkaalisuutta, joka on pääsyynä ahdisteluun. He eivät näe ahdistelua ongelmana, he näkevät sen keinona hyökätä maahanmuuttajien kimppuun.

 

 

En todennäköisesti viikonloppuna vastaa kommentteihin, joten älkää pahastuko.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (75 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kirjoitus oli kertakaikkiaan liian analyyttinen ja hyvä, niin että se kaipaisi mitään kommentointia.

Käyttäjän amgs kuva

”Minusta on kuitenkin täysin eri asia arvostella liikettä ja sen sisällä pitämiä ihmisiä, kuin asiaa, johon et voi itse vaikuttaa, kuten geenejä tai aluetta johon synnyt.”

Juuri näin. Erosen kirjoitus ja kommentointi kirjoituksen alla todistivat, että myös Uusi Suomi hyväksyy rasismia Puheenvuorossa. Se mitä ennen oli vain hommaforumissa on nyt myös Yleisradion ja muiden medioiden sivuilla sitä tavallista!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Se mitä ennen oli vain hommaforumissa on nyt myös Yleisradion ja muiden medioiden sivuilla sitä tavallista."

Se on sitten kai se "uusi normaali".

Yhteiskuntamme muuttuu pikkuhiljaa rasistiseen suuntaan.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Juu, teeskennellään toki jatkossakin, että häikäisevä korrelaatio seksuaalirikostilastojen yliedustuksen ja lähtömaan naisten aseman välillä on puhdas sattuma, koska rasismi.

Sen sijaan voidaan jatkossakin keskittyä siihen suomalaiseen geeniperimään kuuluvaan seksuaalisen häirinnän ja raiskausten kulttuuriin, joka pysyy piilossa vain siksi että rasistiset uhrit ilmoittavat vain ulkomaalaisten teot.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kyllä sinä varsin hyvin tiedät että tuo korrelaatio kertoo vain, että tietyistä maista on tänne tullut runsaasti paskiaisia. Sen perusteella emme kuitenkaan voi vetää johtopäätöksiä koko kansakunnasta. Emme ainakaan tilastollisesti. Silloin pitää rehellisesti sanoa, että johtopäätös perustuu näppituntumaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #12

"Sen perusteella emme kuitenkaan voi vetää johtopäätöksiä koko kansakunnasta."

Mitä mieltä itse olet kansakunnasta jossa on ollut vuosisatoja uskonsotia ja edelleen alistaa naisia? Mitä pitäisi ajatella tieteestä, taiteesta ja tekniikasta muslimikultuurissa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #13

Menee vähän blogauksen aiheesta ohi, mutta en malta olla vastaamatta.

Kulttuuria joka on antanut meille numerot, matematiikan ja astronomian arvostan suuresti. Julmaa, syrjivää ja alistavaa uskontoa nimeltä islam taa halveksun avoimesti. Harvat asiat maailmassa ovat mustavalkoisia.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #16

Nyt olen eri mieltä vaikka usein ole samaa mieltä.

Islam ei yksinään ole yhtään sen alistavampi kuin kristinuskokaan. Puhumattaak syrjivyydestä tai alistavuudesta. Juutalaisilla ei mene senkään paremmin.

On ihan eri asia sitten kun puhutaan uskon sanoman levittämisestä ja miten sitä tehdään. Ei tarvitse mennä kuin Vatikaaniin ja alkaa kyselemään niitä naisten oikeuksia. Kyseessä siis käytännössä kristinuskon keskus maailmassa omalla tavallaan, katolilainen kirkko on kuitenkin se mistä muut haarautuu, kuten myös toiseksi vanhin kirkko ortodoksit.

Kuka sanoo aina ennen sotaa tai kunnon pommitusta: In God We Trust?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #18

"Islam ei yksinään ole yhtään sen alistavampi kuin kristinuskokaan."

Ihmehöpinää, kirkon ja uskonnon valta on muinaisistoriaa näennäiskristittyissä maissa Euroopassa ja muissa länsimaissa. Islamin alueella uskonoppineilla on valta kuten oli pimeimmässä Euroopassa tuhat vuotta sitten.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #23

Sinusta ihmehöpinää, koska et vain tajua etkä ymmärrä. Kannattaisi sivistää itseään ja tule sen jälkeen uudelleen juttelemaan.

Vatikaania johtaa kirkko nyt vaikka noin esimerkiksi. On aina johtanut ja tulee aina johtamaan. Vatikaanin asema on katolisissa maissa myös vankkumaton ja sitä pidetään jopa hallitusten yläpuolella.

Oikeastaan vasta Pius IX:n myötä katolisen kirkon asema on heikentynyt länsimaissa eli 1850-1860 luvuilla. Opus Dei on sitten eri asia vielä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #26

"Vatikaania johtaa kirkko nyt vaikka noin esimerkiksi. On aina johtanut ja tulee aina johtamaan."

Lapsellista vääntöä, paavin valta on historiaa, Vatikaani käsittää pienen alueen Roomassa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #34

Paavi levittää tuskaa ja alistaa naisia suuressa osassa maailmaa joka päivä. Ehkäisykiellon aiheuttama AIDSin leviäminen ja naisten sitominen kotiin väestökasvuineen ovat suorastaan rikoksia ihmisyyttä vastaan. Sietäisi viedä Haagiin tuomittavaksi.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #34

Paavin vallan alla on reilut miljardi ihmistä käytännössä. Lisäksi paavin valta tunnustetaan suurimmassa osassa maailmaa ilman katolilaisuutta maallisen vallan yläpuolella olevaksi.

Myös Suomessa tämä on nähty eduskunnassa saakka, tunnetuin edustaja lienee Timo Soini joka on perustellut asioita katolilaisuuden opeilla. Myös Räsänen käsittääkseni tunnustaa Paavin aseman ja uskoo samoihin oppeihin pääpiirteittäin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #18

Taisit nyt lukea kirjoittamaani jotain muuta kuin kirjoitin. Olen samaa mieltä kristinuskosta ja juutalaisuudestakin. Julmuushan tulee itse perusopista, että jos et palvo jumalaa palat ikuisesti kiirastulessa sanoinkuvaamattomin tuskin. Mielenkiintoiseksi asian tekee, että yhden jumalan taivas vaikuttaisi olevan toisen jumalan helvetti.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #37

Kaikkein mielenkiintoisinta koko asiassa on se, että koraani tunnustaa toisenkin profeetan Mohammedin lisäksi - nimittäin Jeesuksen. Nimenomaan vielä niin, että ensimmäinen profeetta on Jeesus ja Mohammed vasta toinen. Kertomus Jessen elämästä ja kaikesta muustakin on pitkälti samaa raamaatun kanssa.

Sitten ihan faktana todettakoon, että koraani opettaa ja hyväksyy kristityt ja juutalaiset.

Sitten tullaankin siihen, että kaikki teot yritetään hyväksyttää pyhillä kirjoilla sekä lainataan niistä yksittäisiä kohtia. Media ja yskittäiset ihmiset levittävät diainformaatiota ja valeuutiset ovat tosiasia. Ei pelkkä väite noissakaan tapauksissa tee siitä faktaa.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #58

Pari tarkennusta:
-Aatami oli ensimmäinen profeetta ja Muhammed viimeinen.
-kirjan kansat(juutalaiset ja kristityt) suvaitaan, jos tyytyvät dhimmiyteen, eli semi-orjan rooliin.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #60

Aatami ei kuulu ylimpään luokkaan kuten Jeesus ja Mohammed (ﺯم). Profeettoja on yli 100.000 islamin uskossa ja niillä on eräänlainen arvojärjestys kuten kristinuskossakin.

Dhimmeys taas on asia, joka ei ole ihan esittämääsi. Pamfleteissä dhimmeille ei annettaisi oikeutta rakentaa esimerkiksi uskonnollisia rakennuksia, mutta koraani taas ne sallii. Ei kannata vetää yhtäläisyysviivaa noin heppoisin perustein jos et omaa lähdekritiikkiä (osaatko edes noissa asioissa?).

Siialaiset ovat minusta asioiden tulkinnoissa jyrkempiä kuin sunnalaiset.

Lisäksi on vielä تصوف‎ eli suufilaiset. Vaikka se sisältää gnostilaisia piirteitä, jotka on erittäin vahvasti yhteneväisiä kristinuskon perusteisiin sekä suufilaisia on molemmissa ryhmissä eli siialaisissa ja sunnilaisissa, erityisesti siialaiset vainoavat omiaan. Lähinnä kyse on "harhaopista".

Toisin sanoen muslimien sisällä on erittäin vahvoja mielipide eroja asioista sekä niiden tulkinnoista. Muslimit eivät todellakaan ole niin yksimielisiä kuin mediassa annetaan ymmärtää. Ihan samanlaista on kristittyjen sisällä kuten katolilaiset, ortodoksit ja muut hyvin paljon nuoremmat suuntaukset kuten luterilaisuus.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #16

"Kulttuuria joka on antanut meille numerot, matematiikan ja astronomian arvostan suuresti."

Etkä ole vielä tajunnut että tuo on historiaa ja tämä kulttuuri hävitti omat oppinsa uskonnolle?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #19

Eikö historiaa saisi kunnioittaa? Ainahan se tiede taide ja tekniikka minkä näemme ovat historiaa ja kysyit niistä. Olisiko pitänyt erikseen mainita, etten keksi mitään hyödyllistä siltä suunnalta tullutta viimeisen sadan vuoden ajalta. Islam tuhosi upean kulttuurin.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #16

Välitti länteen numerot ja osan matematiikkaakin.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #12

Ja kukas on tehnyt johtopäätöksiä kokonaisista kansakunnissa? Minä, YLE, vai kenties molemmat? Minä kun luulin ainoastaan esittäväni, että "paskiaisten" määrä näyttäisi korreloivan negatiivisesti naisten aseman kanssa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #15

Mutta kun et esittänyt. Esitit että korrelaatioon liittyy kausaalisuus.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #40

Jotta saadaan perinteinen pulushakki loppumaan, niin olisitko ystävällinen ja pukisit sanoiksi, millaista kausaalisuutta mielestäsi esitän? Erityisesti haluaisin nähdä sellaisen, jossa tehdään johtopäätöksiä kokonaisista kansakunnista, kuten aiemmin esitit.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #44

Jos korrelaatio ei kerran ole sattumaa, on suhde joko suoraan tai epäsuoraan kausaalinen. Ainakin minä luin tuosta väitteen, että maissa joissa naisen asema on alisteinen on enemmän raiskaajia. Selvennä toki jos yritit esittää jotain muuta.

En siis väitä että väitteesi on väärä. Pidän sitä jopa todennäköisesti oikeana. Ottaa vain pattiin kun annetaan ymmärtää että Suomen rikostilastolla asia pystyttäisiin osoittamaan.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #45

Jahas. Ilmeisesti me siis ymmärrämme termin kausaalisuus hivenen eri tavoilla. Toki voit jatkaa tuota logiikkaa pidemmälle ja päätyä esittämääsi hypoteesiin (jota voit sitten yrittää tukea esimerkiksi vastaavilla tilastoilla muista samankaltaisen oikeuskäytännön maista), mutta minä rajasin kyllä mielestäni tarkastelun koskemaan Suomea. Siis, että korrelaatio Suomeen tulleiden maahanmuuttajien keskuudessa on merkitsevä, ei esimerkiksi tapahtumien harvinaisuudella selitettävä sattuma.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #48

En osannut lukea että ”lähtömaan naisten asema” ei tarkoittanutkaan lähtömaan naisten asemaa, vaan Suomeen tulleiden. Pahoittelen kömpelyyttäni.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #12

Ma Stenbäck: - "Kyllä sinä varsin hyvin tiedät että tuo korrelaatio kertoo vain, että tietyistä maista on tänne tullut runsaasti paskiaisia."

Olisiko sitten rasistista olla sitä mieltä, että maasta, josta näyttää tulevan runsaasti paskiaisia, tulijoille pitäisi myöntää nykyistä vähemmän turvapaikkoja?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #73

En tiedä rasistisuudesta, mutta käsittääkseni paskiaismaisuuden yleisyys hakijan lähtömaassa ei ole kansainvälisen suojelun arviointikriteeri. Käsittääkseni silloin arvioidaan henkilöön kohdistuvan vainon olemassaoloa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #73
Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

En nyt ole ihan varma ymmärrsinkö edes mitä koitat sanoa. Lähi-idästä tulleilla on tosiaan piikki raiskaustilastissa, sitä ei kukaan kiellä, se johtuu patriarkaalisessa yhteiskunnassa kasvamisesta. Mutta ei kukaan ole sanonut, että tiettyjen maahanmuuttajien piikiä raiskaustilastoissa ei pitäisi huomioida. Raiskaajiin toimii samat lääkkeet, oli ne sitten mamuja tai kantasuomalaisia, mutta kun näitä persuja tuntuu kiinnostavan raiskaukset vain, jos tekijä on maahanmuuttaja ja lääkkeet heillä siihen ovat rajat kiinni.

Ja tämä : " joka pysyy piilossa vain siksi että rasistiset uhrit ilmoittavat vain ulkomaalaisten teot." on sinun itsesi sanomaa ja kertoo todellakin enemmän siitä, miten hukassa ja jopa pimeä oma mielesi on.

Melkein tekisi mieleni poistaa kommenttisi, mutta jääköön, jotta porukka näkee mitä oikein suollat.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #20

"Lähi-idästä tulleilla on tosiaan piikki raiskaustilastissa, sitä ei kukaan kiellä, se johtuu patriarkaalisessa yhteiskunnassa kasvamisesta."

No enkös minä juuri noin kirjoittanut. Tai no, tarkkaan ottaen kirjoitin naisten asemasta, mutta pointti lienee sama.

Siinä olet kyllä väärässä, ettei ko. piikkiä yritettäisi kiistää tai ettei esitettäisi miten sitä ei pitäisi huomioida. Käy nyt vaikka läpi tämän palstan aihetta sivuavia keskusteluja, niin löydät molempia, vakioargumentteineen. Ja noista vakioargumenteista yksi on se, että tuo yliedustus tilastoissa johtuu siitä, että suomalaisilla on erilainen ilmoituskynnys maahanmuuttajien ja kantisten osalta.

Juha Hämäläinen

Olen ottanut niin Erosen kuin rasismijutut huumorilla. Kumpaankaan valitukseen liittyvää en ole nähnyt Suomessa kuin lehdissä. On ilmeistä, että näistä valittavat ovat tehneet jotain saadakseen itselleen ikävää kohtelua tai he ovat kovin herkkiä.

Olen liikkeellä jatkuvasti päivin ja illoin paikoissa, joissa kuulemma naisia ja maahanmuuttajia ahdistellaan. On mahdotonta, että kumpaakaan tapahtuisi merkittävästi ja vakavalla tasolla siten että sitä eivät muut huomaa. Huonosti käyttääntyviä kyllä riittää kaikissa ryhmissä, mutta niin on aina ollut.

Olen ollut runsaasti paikoissa eri puolilla maailmaa, joissa naisten on parempi pysyä kotona, jolleivat ole itseään myymässä ja kantaväestöstä poikkeavien syytä liikkua huomaamattomasti kaulukset pystyssä. Meillä ei ole nähtykään oikeaa rasismia ja vaarallisia ympäristöjä.

Suomessa on erittäin turvallista elää aivan kaikilla ihmisillä. Tämä väärien mielipiteiden analysointi on mennyt liian pitkälle. Ei meillä ole onneksi mielipidepoliisia joka nurkalla. Sellainen ei kuulu vapaaseen yhteiskuntaan eikä kenenkään turvallisuus kärsi siitä, jos joku ei hänestä pidä. Emme voi koskaan olla kaikkien kavereita kuten karavaanarit.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Olen ottanut niin Erosen kuin rasismijutut huumorilla."

Hyvä huumorintaju sinulla.

Huumoria pitää ymmärtää,
mutta rajansa kaikella.

Juha Hämäläinen

Kerro Arto missä olet itse nähnyt elinpiirissäsi rasismia. Siis reaalimaailmassa eikä somessa. Minä en ole nähnyt vaikka on uudet silmälasitkin eikä kuulossa vikaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #9

En ole nähnyt rasismia muualla paitsi täällä somessa, täällä sitä riittää kyllä.

Tuola aiemmin kerroin senkin etten ole nähnyt myöskään ahdisteluja tässä nykymaailmassa, siinä vanhassa maailmassa tyttöjä kyllä vielä ahdisteltiin, pojat sitä silloin harrastivat, mutta en nyt enää ole sellaista havainnut.

Myös työpaikoilla kyllä ahdisteltiin naispuolisia työntekijöitä, esimiehet olivat pahimpia, mutta myös niinkutsutut naissankarit. Sitä ei edes arvosteltu, se oli miehisyyden merkki että uskalsi lähestyä naisia. Toiset naiset siitä jopa tykkäs, kaikki ei, toiset naiset pärjäs paremmin niiden ahdistelijoiden kanssa, toiset huonommin. Että sellaista. Tämä juttuni muuten perustuu enemmän vaimoni kuin minun muistiini, minä olen jo melkein kaiken unohtanut, mutta vaimoni sai muistini uudestaan pelaamaan, kun se tuli puheeksi.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Huumori on yksi defenssin muoto. Kyylä itsekin usein koen paremmaksi vaan nauraa, kun itkeä tai suuttua tai järkyttyä. tosin eipä näissä RK-porukoissa mikään jaksa edes järkyttää, vaikka joku viitisen vuotta sitten en olisi uskonut kuulevani suomalaisten hyvinvointivaltiossa kasvaneiden ihmisten suusta asioita, joita nyt kuulee somessa. Kaikki ei tapahdu edes feikkiprofiileilla, vaikk mistäs sitä koskaa ntietää.

Kaikista inhottavin asia, jonka olen lukenut, on kun Risikko ehdotti kiintiöpakolaisten määrän nostoa, niin RK-ryhmässä jaettiin se ja joku kirjoitti, että tuota ämmää pitäisi puukottaa p*lluun ja se keräsi oikeasti vielä peukutuksia. Minulla on kuvakaappauskin siitä.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"Suomessa on erittäin turvallista elää aivan kaikilla ihmisillä. "

Onkohan tämä vitsiksi tarkoitettu. Hehe.

Todellisuus on kuitenkin aivan toinen meille maahanmuuttajille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Sekä maahanmuuttajat että kantaväestö on toki vaaravyöhykkeessä.

Suuria vaaratekijöitä Suomessa ovat liikenne, liukastumiset liukkailla keleillä, katoilta tippuva jää ja lumi, sekä itse aiheutetut sairaudet jotka johtuvat liikasyömisestä, tupakoinnista, alkoholista, huumeista, sekä liikunnan puutteesta.

Pekka Pylkkönen

Ei täällä varsinaisesti ole ongelmallista puhua, puhe vain hukkuu kaiken huudon alle.

Jos Helsingin poliisi kertoo että 70%:ssa seksuaalisen ahdistelun keisseissä tekijä on ollut ulkomaalaistaustainen, se kyllä saa suhteettoman vähän huomiota esimerkiksi suomalaiseen kulttuuriskeneen nähden.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Onko poliisi sitten sanonut näin? Ymmärrän, että herättää vihaa ulkomaalaisten ja kantasuomalaisten raiskaukset, mutta mitä se auttaa, että aletaan syyllistää viattomia ihmisiä? Otetaan esimerkiksi joku mamu, joka yrittää oppi kieltä ja haluaa töihin Suomessa, hän on ihan kunnon tyyppi, eikä ole koskaan mitään pahaa kellekään tehnyt, mutta sitten häntä aletaan syyttää raiskauksesta. Itse ainakin nousisi oksennus kurkkuun, jos joku syyttäisi minua raiskauksesta vaikka siksi, kun joku lahtelainen persu on raiskannut. Vielä kun päälle lasketaan muut vaikeudet, joita mamut kohtaavat, niin voi siinä vähän motivaatio kärsiä sopeutumisen suhteen.

Miusta tuntuu siltä, että nykyisin ne, jotka kutsuu itseään maahanmuuttokriitikoiksi, haluavat vain maahanmuuttajille mahdollisimman tukalat oltavat, jotta ne ei sopeutuisi, ja siten nämä "maahanmuuttokriitikot" pääsisivät ilkkumaan, että mitäs me sanoimme.

Pekka Pylkkönen

On vähän tasapainoilua tehdä rationaalisia statistisia päätelmiä joukoista ja samalla välttää tarpeeton syyllistäminen. Ensimmäinen kohta on välttämätöntä esimerkiksi politiikassa jossa ylipäänsä käsitellään yleisiä asioita, ei yksilöitä. Jälkimmäinen on aivan helvetin ikävää.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

Kävin vilkaisemassa Erosen blogia ja siellä pääosin samanmieliset taputtelivat toisiaan selkään kuinka hienosti puhutaan asiat sellaisina kuin ne ovat ja kuinka Suomessa ei voi enää liikkua ulkona pelkäämättä seksuaalista ahdistelua.

Suomi on muuttunut rajusti siitä miten sen itse tunnen. Tietysti kukapa tällaista karvaturpaa ja jääkarhun kokoista old-timeria nyt seksuaalisesti ahdistelisikaan paitsi oma vaimo - tosin sillä erotuksella, että se on erittäin toivottua.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Erosen blogilla ei ole mitään oikeaa sisältöä. Ainoa mitä Eronen sai sillä aikaan, on muutaman kanssarajakin selkääntaputuksen, että kyllä näin on. Jos Eronen haluaisi oikeasti vaikka edistää maahanmuuton rajoittamista, niin hän unohtaisi tuon naurettavan asenteensa ja rasismin.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"valkoisen miehen ahdistelusta ei saa puhua, jos ei samalla vähintäänkin vähän käy maahanmuuttajien kimppuun."

Erosen ja muidenkin pointti on siinä, että metoo-aktivistit harrastavat aivan hurjaa kaksinaismoralismia: valkoisen miehen VISLAUS kadulla on kamalaa ahdistelua ja siitä kiljutaan, mutta kun kyseessä onkin ulkomaalaisten suorittama JOUKKORAISKAUS, niin siitä ollaankin aivan hiljaa. Miten tuota on niin vaikea käsittää? KAKSINAISMORALISMI.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Sekin lienee kaksinaismoralismia, että kotimaisesta perheväkivallasta ollaan hiljaa mutta ulkomaalaisen tekemästä raiskauksesta huudetaan naamapunaisena ja vaaditaan kaikkia samanmaalaisia tilille.

Pointtina se, että jos Tuomaksen määritelmä kaksinaismoralismista otetaan käyttöön niin kukaan ei voisi muuta tehdä kuin kirjoitella rikoksista kaiket päivät, ettei vain ole kaksinaismoralisti.

Juha Kuittinen

"Syyttömänä syntymään sattui hän
tähän maahan pohjoiseen ja kylmään,
jossa jo esi-isät juovuksissa tottakai
hakkasivat vaimot, lapset jos ne kiinni sai".

Miten niin kotimaisesta perheväkivallasta ollaan hiljaa, kun on laulukin tehty?

Mika Sarivaara-Satta

Turvakotien asiakkaista, on enemmistö, suurissa kaupungeissa on muita, kuin kantasuomalaisia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Erosen ja muidenkin pointti on siinä, että metoo-aktivistit harrastavat aivan hurjaa kaksinaismoralismia: valkoisen miehen VISLAUS kadulla on kamalaa ahdistelua ja siitä kiljutaan, mutta kun kyseessä onkin ulkomaalaisten suorittama JOUKKORAISKAUS, niin siitä ollaankin aivan hiljaa. Miten tuota on niin vaikea käsittää? KAKSINAISMORALISMI."

En tiedä mitä kaksinaismoralismia minä edustan, jos kerron rehellisesti mitä itse näen ja koen kartsalla liikkuessani. Siellä näkyy nykyään kaikenlaisia ihmisiä, paljon on näitä ulkomaalaisia, mutta paljon enemmän tätä tavallista suomalaista tuulipukukansaa, nykyisin vain on liikkeellä enemmän sellaista eläkeläisen näköistä porukkaa, vaari- ja muori- tuulipukukansaa.

Sitten on myös tyttöjä, tiukoissa asusteissaan, mitä ne nyt sitten lie, leggingssejä kai, kasvot meikattuina, vähän niinkuin haluttaisiin kiinnittää poikien huomiota, joita myös liikkuu aina omissa lökäpöksyissään. Kenelläkään ei näy pelon merkkejä kasvoillaan, eikä poliiseja näy mailla eikä halmeilla, ei myöskään niitä odin- katupartioita, joiden piti niitä tyttöjä suojella ulkomaalaisilta raiskaajilta.

Koskaan en ole pannut merkille mitään rasismiin viittaavaa, kuten en myöskään mitään ahdisteluun viittaavaa. Tämä on vähän outoa, sillä minun muistoissani, minun nuoruudessani, tyttöjä kyllä ahdisteltiin, vähän niinkuin nämä me-too ihmiset ovat siitä kertoneetkin, mutta ei sitä silloin niin kummana pidetty, se kuului vähän niinkuin asiaan .... jotenkin.

Vaimoni kuvailee sitä "vanhaa hyvää aikaa" ja niitä ahdisteluja vieläkin värikkäämmiksi kuin mitä minä olen koskaan kuvitellutkaan niiden olleen. Hän kyllä itse väittää selvinneensä niistä ahdistelijoista melko helposti ja ihan ilman traumoja, mutta hän onkin kyllä aika tulinen tyttö kun sille päälle sattuu.

Se oli siis silloin ennen, toisin on nyt, enää ei siis sellaista ahdistelukulttuuria havaitse, ei ainakaan tällaisen vanhemman ihmisen silmiin se ole osunut.

Kenestäkään ei siis ole häiriötä, ei mamuista, ei nuorisosta, ei jengeistä. Kaikki on rauhallista, kaikki saavat olla rauhassa, niin vanhukset kuin nuorisokin.

Tämä on minun havaintoni ja käsitykseni maailmasta tällä hetkellä. Toki tiedän että mustat maijat kyyditsevät nytkin humalaisia putkaan ja poliisi käy rauhoittelemassa riiteleviä pariskuntia ja sensellaista. Mutta se ei näy ainakaan päällepäin.

Nämä kuvaukset ahdistelevista raiskaajaporukoista on kyllä kovin outoja. Toki tiedän että kaikenlaista tapahtuu, mutta se ei ainakaan näy.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Metoo-kampanjassa korostuu se suomalaisen tai kenen tahansa harjoittama JOKA PÄIVÄINEN seksuaalinen ahdistelu, mitä tapahtuu kaupoissa, baareissa, eduskunnassa, työpaikoilla, kouluissa jne. Kyllä se on ihan samalla tavalla vastustaa ulkomaalaisten joukkoraiskaukseenkin tai mitä tahansa raiskausta, mutta te oletatte, että täällä saisi puhua vain niistä yksittäistapauksista. Monta niitä edes on yksi, kaksi? Se ei ole mitään kaksinaismoraalia, tuo teidän toimintanne on.

Jos et tätä pysty käsittämään, niin olet vain osa ongelmaa.

Kovaan ääneen hirnutte, miten kamalaa on maahanmuuttajien huutelu, kuten Eronen, ja onhan se kamalaa ja väärin, mutta kun katsoo tätä ihan jokapäiväistä näkyä, niin te hiljenette. koska se ei ole teille onhgelma, koska niin kauan, kun ahdistelija on valkoinen, niin se ei teistä varmaan edes ahdistelua ole. Se nyt vaan on niin että enemmistö ahdistelijoista on ihan kantasuomalaisista, MeToo-kampanja ei keskity kenenkään etnisyyteen tai uskontoon, vaan siihen,että ahdistelua tapahtuu. Suomessa melkein kaikki miehet on kantasuomalaisia, joten he ahdistelevat enemmän, koska heitä on enemmän, mutta tästä ei saa kertoa. Katso tuolla menee pakolainen.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#28: Typerä kommentti.

Vai voitko antaa esimerkin esim. siitä, kuinka eduskunnassa on tänään tapahtunut seksuaalista ahdistelua? Kuka syyllistyi eduskunnassa seksuaaliseen ahdisteluun, miten se tapahtui ja kuka oli ahdistelun kohde?

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #32

Et vissiin paljon uutisia lue.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Metoo-kampanjassa korostuu se suomalaisen tai kenen tahansa harjoittama JOKA PÄIVÄINEN seksuaalinen ahdistelu"

Maahanmuuttajien harjoittama ahdistelu ei korostu #metoo:ssa millään tavalla. Se vaietaan kuoliaaksi. Kaikista kamalimmista, joukolla tehdyistä, jopa järjestäytyneistä seksuaalirikoksista ollaan täysin hiljaa, ettei vain joku syyttäisi rasistiksi. Sen sijaan keskitytään "katseisiin kadulla".

Uskon, että sellaisessakin skenaariossa, jossa maahanmuuttajat tekevät absoluuttisen enemmistön ahdisteluista, ohitatte sen. Itseasiassa raiskauksien tekijöistä isommissa kaupungeissa taitaa olla jo enemmistö mamuja, vaikka pieni vähemmistö populaatiosta ovatkin.

"koska niin kauan, kun ahdistelija on valkoinen, niin se ei teistä varmaan edes ahdistelua ole"

Ihonvärillä ei suoraan ole merkitystä. Kantaväestön ja maahanmuuttajien ahdistelun määrään kun voi vaikuttaa eri keinoilla, esimerkiksi rajoittamalla maahanmuuttoa. Teidän mielestänne maahanmuuttoa ei saa rajoittaa mistään hinnasta, tulipa uhreja miten paljon vain.

"Suomessa melkein kaikki miehet on kantasuomalaisia, joten he ahdistelevat enemmän, koska heitä on enemmän, mutta tästä ei saa kertoa."

Kuten ylempänä sanoin, ette tule ikinä kritisoimaan maahanmuuttajia, vaikka he tekisivät 99,9% kaikista ahdisteluista. Tekopyhyytenne on niin järisyttävän vahva ja se kai kumpuaa mielisairaudesta nimeltä suvaitsevaisuus. Siitä tulikin mieleen aika tuore juttu Ruotsista:

Perhe oli ottanut luokseen asumaan 18-vuotiaan afgaaniturvapaikanhakijamiehen. Tämä afgaani alkoi ahdistella perheen tytärtä (12v) mm. tunkemalla käsiään tytön housuihin. Perheen äiti yritti pimittää tapahtuneet, ettei afgaania vaan karkotettaisi. Kuinka kipeä pitää olla, että ventovieras seksuaaliahdistelija menee oman lapsen edelle?

Samankaltainen asenne vallitsee feministien ynnä muiden samanhenkisten parissa: Maahanmuuttajista ei saa sanoa mitään pahaa, vaikka se olisi totta. Kantaväestöstä sen sijaan saa puhua mitä tahansa, olipa totta tai ei.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #61

"Maahanmuuttajista ei saa sanoa mitään pahaa, vaikka se olisi totta. Kantaväestöstä sen sijaan saa puhua mitä tahansa, olipa totta tai ei."

Mitenniin ei saa puhua pahaa. Sinäkin puhut, se varmaan tuntuu hyvältä kun saat puhua. Miksi muuten sitä sinun pahaa puhettasi maahanmuuttajista ei saisi mielestäsi lainlaan kritisoida.

Miten muuten on, jos suomalainen poika laittaa kätensä suomalaistytön pöksyjen sisään, niin saako siitä puhua.

Luulisin että sellaistakin on joskus tapahtunut, itseasiassa muistan joskus lapsena joutuneeni todistamaan senkaltaista tapausta. Siihen aikaan sellaisesta ei koskaan puhuttu, eivät ahdistellut, eikä myöskään näkijät, se olisi ollut kantelemista ja siitä kantelijasta olisi tullut kantelupukki.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #62

"Mitenniin ei saa puhua pahaa."

Tarkoitin tietekin, että #metoo/feministi/sjw-piireissä maahanmuuttajista ei saa puhua pahaa, tai muu porukka tuomitsee rasistiksi. Maahanmuuttokriitikoiden piireissä rasismileima taas ei hetkauta ketään.

"Miten muuten on, jos suomalainen poika laittaa kätensä suomalaistytön pöksyjen sisään, niin saako siitä puhua."

Tietenkin siitä pitää puhua. Normaalijärjellä varustettu ihminen ei missään nimessä pyri tuollaisia tekoja, jotka ventovieras kohdistaa omaan lapseen, pimittelemään.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #61

"Maahanmuuttajien harjoittama ahdistelu ei korostu #metoo:ssa millään tavalla. Se vaietaan kuoliaaksi. Kaikista kamalimmista, joukolla tehdyistä, jopa järjestäytyneistä seksuaalirikoksista ollaan täysin hiljaa, ettei vain joku syyttäisi rasistiksi. Sen sijaan keskitytään "katseisiin kadulla"."

Oikeasti, taidatte olla vaan yksinkertaisia ihmisiä. MeToossa sillä ei ole mitään hiton väliä kuka hadistelee, siinä ei korosteta minkään ryhmän, ei persujen, ei mamujen, ei Ville-nimisten, ei Kalle-nimisten, ei yhtään kenenkään ahdistelu. Siinä ei myöskään suljeta mitään pois. Ahdistelija on ahdistelija, oli se minkä värinen tai minkä niminen tahansa. Alan jo menettää malttia teidän vajaamieleisten setämiesten kanssa. Miten helkkarin vaijea tämä on käsittää. Juuri tälläinen on osoitus, että teistä saisi puhua vaan ulkomaalaisten harjoittamasta ahdistelusta, ssekä siitä, että teillä ei ole mitään intressiä puuttua ahdisteluun, kuin mamujen osalta.

"Teidän mielestänne maahanmuuttoa ei saa rajoittaa mistään hinnasta, tulipa uhreja miten paljon vain"
Puhut uhreista, ikään kuin kadut olisi täynnä jotain raiskattuja ruumita. Kylmä fakta on, että Suomi tarvitsee maahanmuuttoa jo ihan sikei, että kuolevuus on ylittänyt syntyvyyden ja väestön kasvu ja nuorentuminen on vain ja ainoastaan maahanmuutosta kiinni. Ei täällö aleta sulkea rajoa siksi, että joku hidas persu kuvittelee maahanmuuttajan = huon käytöksinen ihminen. Etenkin kun tuo perussuomalaisuus on huomattavasti isompi ongelma ja isommalla prosentilla persu on väkivaltarikollinen, kuin mamu.

"Kuten ylempänä sanoin, ette tule ikinä kritisoimaan maahanmuuttajia, vaikka he tekisivät 99,9% kaikista ahdisteluista"

Ja sinun valehtelusi on täysin järkyttävää. Taidat tosiaan olla täysi idiootti. Onko kivaa siellä Persulandiassa, jossa faktoilla ei ole väliä? Kun ei voi muuten ajaa omaa agendaansa, niin aletaan valehtelemaan ja keksimään täysin absurdeja väittetä. Kannattaisi kasvattaa selkäranka ja vähän munaa, ja pysyä vaan totuudessa, vaikka ymmärrän toki, että persulle sellainen on niin kovin vaikeaa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #68

"Juuri tälläinen on osoitus, että teistä saisi puhua vaan ulkomaalaisten harjoittamasta ahdistelusta, ssekä siitä, että teillä ei ole mitään intressiä puuttua ahdisteluun, kuin mamujen osalta."

Minusta olisi paras aloittaa kaikista vakavimmista asioista, eli esimerkiksi joukkoraiskausten välttämisestä ja edetä vähemmän vakaviin. Priorisointia ajan takaa. Kadulla naisille huutelu, vaikka ikävä asia onkin, kalpenee sille, että maahanmuuttajaporukat käyvät naisiin joukolla käsiksi vaikkapa festareilla. Vai rinnastatko teot yhtä pahoiksi? Vai korvaako määrä laadun, että kun huutelua tapahtuu enemmän, on se pahempi asia kuin "yksittäistapaukset"?

Lisään vielä sen, että samalla kun maahanmuuton mukanaan tuomat seksuaalirikokset ovat vakavia, niin ne olisivat myös paljon helpommin torjuttavissa kuin kantasuomalaisten harjoittama ahdistelu. Siksi on loogista puhua ensisijaisesti maahanmuuton mukanaan tuomista ongelmista ja vasta toissijaisesti kotoperäisistä. Miksi keskittyä vaikeasti ratkaistavaan lievempään ongelmaan kuin helposti ratkaistavaan vakavaan ongelmaan?

"Kylmä fakta on, että Suomi tarvitsee maahanmuuttoa jo ihan sikei, että kuolevuus on ylittänyt syntyvyyden ja väestön kasvu ja nuorentuminen on vain ja ainoastaan maahanmuutosta kiinni. Ei täällö aleta sulkea rajoa siksi, että joku hidas persu kuvittelee maahanmuuttajan = huon käytöksinen ihminen."

Niin he kuvittelivat Ruotsissakin, kunnes ymmärsivät, että massamaahanmuutto tuo julmetusti suurempia ongelmia kuin väestön ikääntyminen. Nyt he laittavat rajoja kiinni siksi, että joku hidas ruotsalainen kuvittelee jotain. Sama tapahtuu muissakin Euroopan maissa. Lopulta se tulee tapahtumaan myös Suomessa, mutta sitä ennen paljon vahinkoa ja kärsimystä ehtii tapahtua.

"Etenkin kun tuo perussuomalaisuus on huomattavasti isompi ongelma ja isommalla prosentilla persu on väkivaltarikollinen, kuin mamu."

Haha. Kuulostipas jotenkin hatusta heitetyltä tuo. Mihin perustat väitteesi? :D

"Ja sinun valehtelusi on täysin järkyttävää. Taidat tosiaan olla täysi idiootti."

En sanonut, että maahanmuuttajat tekevät 99,9% ahdisteluista. Sanoin, että jos tekisivät, niin olisitte silti asiasta hiljaa. Saksassa eräs nainen joutui maahanmuuttajan raiskaamaksi. Nainen antoi poliisille valkoihoisen saksalaisen tuntomerkit, jottei maahanmuuttajille koituisi harmia. Niin mielipuolista meno suvaitsevaisten parissa on.

"Kannattaisi kasvattaa selkäranka ja vähän munaa, ja pysyä vaan totuudessa, vaikka ymmärrän toki, että persulle sellainen on niin kovin vaikeaa."

Rauhoitu. Nolaat itsesi. En ole perussuomalainen ja tuollainen kielenkäyttö on lapsellista.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #69

En jaksa edes lukea kommenttejasi, kun siunulla ei selvästikään ole faktat hallussa, etkä ymmärrä edes mitä sinulle snaotaan ja alkaa mennä saman toistamiseksi. Edelleenkään ei ole järkeä tuijottaa vaan yhtä tai kahta taahtunutta joukkoraiskausta ja olla puhumatta siitä jokapäiväisestä seksuaaliahdistelusta, jota tapahtuu kaikkialla. Yrityksesi hiljentää naisten kokemuksista kertomiset on säälittävä, ja yhdelläkään selkärangan omaavalla miehellä, jolla on puhtaat jauhot pussissa ei ole mitään sitä vastaan. Lienetkö sitten itse ahdistelija, siltä vaikuttaa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #70

"Yrityksesi hiljentää naisten kokemuksista kertomiset on säälittävä, ja yhdelläkään selkärangan omaavalla miehellä, jolla on puhtaat jauhot pussissa ei ole mitään sitä vastaan. Lienetkö sitten itse ahdistelija, siltä vaikuttaa."

Viikon timantti :D

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Näyttäkää esimerkki rasismista?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

# 14

Mainio esimerkki rasismista keikkuu nyt juuri Puheenvuoron luetuimpien listan kärjessä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ettekö pysty yhtäkään lainausta rasistisesta kirjoituksesta esittämään?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #35

Olisit käynyt lukemassa Erosen blogin. Myöntää kyllä asian itsekin. Piti vain saada uhriutua, kun kissaa kutsutaan kissaksi.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #35

En jaksa mennä klikkaamaan sitä uudestaan. Eronen puhui siinä, että ahdistelu johtuu ulkomaalaisten geeneistä. Joko Eronen on tyhmä tai rasisti. Jos haluat lisää esimerkkejä, niin mene lukemaan SUomenuutisten kommenttiosiota, tai mitä tahansa valemediaa, hommafoorumia tms.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Taitaa kyllä viitata Pälveen töräykseen...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Aina kun ihminen syystä tai toisesta ajautuu oman kulttuurinsa ulkopuolelle kynnys ongelmiin joutuminen laskee. Kun maalla asuneet punaposkiset rehdit suomalaiset muuttivat 50-60-luvulla Ruotsiin,kaupunkiympäristöön, heidän osuus rikostilastossa aiheutti myös piikin kantaruotsalaisiin verrattuna ja tästä vieläkin kerrotaan erilaisia tarinoita.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Silloin oli varmaan Ruotsin oma Helena Eronen sönköttämässä miten suomalaisten geenit on niin perseestä, että ei niistä muuhun ole

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Tämä rasismikeskustelu on jo saavuttanut pelkän läpän aseman. Sama nauha pyörii all day long. En oikeastaan enää edes ymmärrä mihin tällä keskustelulla oikein pyritään. Tuskinpa kukaan muukaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kun nyt otit asian puheeksi, niin minä voin aloittaa. Pyrin siihen, ettei kiemurreltaisi ja uhriuduttaisi, vain siksi että joku kutsuu rasismia rasismiksi. Jatkettaisiin vain keskustelua asiasta ja jätettäisiin ad hominemit omaan arvoonsa.

Sinun vuorosi, mihin sinä pyrit?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Pyrin - ehkä - siihen, että heitetään koko käsite romukoppaan, koska sen käytössä ei ole enää mitään ymmärrettävää loogisuutta. Ollaan niinkuin rasismia ei olisi koskaan keksittykään.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #46

Se on valkoisena poikana, jonka elämä pyörii oman navan ympärillä, eikä pysty yhtään samaistumaan muiden rooleihin helppo huudella, että rasismista puhuminen pitää lpettaa. Jos haluat, että rasismista puhuminen loppuu, niin mene kommentoimaan rasistien sivuille, että lopettaa rasistiset jutut

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #55

Valkoinen poika, jonka elämä pyörii oman navan ympärillä ja joka ei pysty yhtään samaistumaan?

Tarkistan vaan. Jos käyttäisin vastaavaa ilmaisua "mustasta pojasta" jossakin yhteydessä, niin olisiko se rasistista kielenkäyttöä? Entä ilmaisu: "Musta poika, jonka elämä pyörii turvapaikan saamisen ympärillä ja joka ei odotusarvoisesti pysty integroitumaan suomalaiseen yhteiskuntaan? Rasismia?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #63

"Musta poika, jonka elämä pyörii turvapaikan saamisen ympärillä ja joka ei odotusarvoisesti pysty integroitumaan suomalaiseen yhteiskuntaan? Rasismia?"

Kyllä tuo minusta tuntuu enemmän selittelyltä, eli sellaiselta suvakkipuheelta.

Kyllä se sellainen nuivien harjoittama vihapuhe on erilaista. En lähde nyt edes arvailemaan miten nuiva vihapuhuja saman asian ilmaisisi. Käy kylmät väreet pitkin selkäpiitä jos sellaista lähtee miettimään.

Voidaan siis sanoa että jos valkoisesta pojasta puhutaan näin kun on puhuttu, niin se on sentään varsin lempeää ja suvaitsevaista puhetta, eikä mitään rasismia, kuten väität.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #64

En ole väittänyt, että valkoisesta pojasta puhuminen kyseisellä tavalla olisi rasismia.

Jyrki Tikkakoski

No mutta Iiro. Oletko heittänyt kirjoitukseni roskiin? Kärsiikö kysyä vielä syytä siihen? Ei se ollut rasistinen kirjoitus, mitä nyt pieniä oikaisuita kirjoituksesi ristiriitaisuuksiin. Kohteliaasti kuitenkin. Siinä oli tälläiselle juuri "kynän löytäneelle" kova takaisku. Saisiko sitä rahalla takaisin?

Toimituksen poiminnat