IiroOrava

Juha Sipilästä tulee seuraava valtionvarainministeri

Kun katsotaan gallupeja, niin ainoastaan yksi asia vaikuttaa varmalta: Juha Sipilästä tulee valtionvarainministeri, halusitte sitä tai ette. Kokoomus tai SDP tulee voittamaan vaalit, sekin on aika selvää, mutta ne eivät tule mahtumaan samaan hallitukseen, joten kolmanneksi suurimman puolueen puheenjohtajasta tulee valtionvarainministeri On toki mahdollista, että vihreät tulevat keskustasta ohi, mutta se ei tule olemaan helppoa, vaikka luotankin kovasti Pekka Haavistoon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Noin siinä tapauksessa, että keskustan äänisaalis on enemmän kuin 13%. Jää nähtäväksi. Ero vihreisiin on jo nyt virhemarginaalin sisällä.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Keskusta tulee vielä nostamaan kannatustaan. Kepulit nyt vähän kiukuttelevat vaan, mutta palaavat aina omiensa luo. Eivät raukat ymmärrä omaa parastaan.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Jos ja kun SDP voittaa vaalit, niin toivottavasti kokoomus ymmärtää olla menemättä hallitukseen.
Vihreät ei koskaan ohita keskustaa, ja vajoavat jossakin vaiheessa takaisin alle 10 prosentin puolueeksi, mutta seuraavaan hallitukseen heidät toivoisin yhdessä SDP:n ja vasemmistoliiton kanssa.

Tuon hallituskauden katastrofin jälkeen seuraavien vaalien lopputulosta ei olisi vaikea ennustaa.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Miksi vihreät vajoaisivat? Vihreät on niin suosittu puolue alle 18-vuotiaide joukossa. Olisi mielenkiintoista kuulla perustelusi

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Minä luotan vakaasti siihen, että suomalaisilla suurimmilta osin on järki päässä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pääasia on, että demarit voittavat, ettei jatku enää täysin oikeistolainen linja.

Vihreät nousee vielä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Sipilä valtionvarainmisisteriksi demarien ja vihreiden hallitukseen. Tuskin. Se olisi täysin toivoton tehtävä, jossa joutuisi vain syntipukin rooliin ilman vaikutusmahdollisuuksia. En ole nähnyt hänessä itsetuhoisuuden merkkejä vaikka onkin valmis ottamaan myös henkilökohtaisia riskejä.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Ei nyt kyllä ainakaan. Ulkopoliittisista syistä ja EU-puheenjohtajuuden takia demarit ja kokoomus voi hyvinkin sopia hallitusyhteistyöstä, ja sekä vihreät että persut voivat ajaa keskustan ohi.

Käyttäjän RaunoHalme kuva
Rauno Halme

Orava unohtaa ilmeisesti tahalisesti entisen puolueensa jatkuvasti nousevan kannatuksen, jota Oulussa paljastuneet alaikäisten hyväksikäyttöringit, joita on paljastunut jo muissakin kaupungeissamme, vain kirittävät. Veikkaan, että kolmannesta sijasta käydään tiukka taisto Keskustan, Vihreiden ja perussuomalaisten kesken. Todennäköinen vaihtoehto on myös se, ettei SDP voittaessaan vaalit, pystykään muodostamaan toimivaa hallituspohjaa ja silloin porvarihallitus jatkaa Kokoomuksen johdolla.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Niin, onhan se uhrien hyväksikäyttö kaikessa vastenmielisyydessään ollut ihan hyvä peliliike ja persuillehan nämä raiskaukset ovat olleet oikea onnenpotku, eikä siksi yksikään persu ole pahoitellut tapahtmia tai ottanut osaa uhrien suruun. Se 10% suomalaisista ei näytä häiritsevän edes persujen omien seksuaalirikollisten hyysääminen, mitä pidän erikoisena. Tosin Suomessa 13% kansasta hyväksyy raiskauksen tietyissä olosuhteissa, joten se on persujen potentiaali. Jännäksi menee, mutta veikkaan kuitenkin keskustan pitävän kolmossijan.

Uskon kuitenkin Haaviston nostavan vihreiden kannatusta vielä ja kansa ei jaksa kuunnella sitä jatkuvaa maahanmuuttomaahsnmuuttomaahanmuuttomaahanmuutto.

Nauratti, kun sanomatalon tentissä Halla-aho sanoi, että kyllä heillä on muitakin juttuja, kuin maahanmuutto, mutya alkoi heti sen jälkeen se sama maahanmuuttomaahanmuuttomaahanmuutto

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Ihan hyvä peliliike on vasemmistolle vanhukset, ja meren rannalle huuhtoutuneet ja sommitellut pikkulapsetkin, vai mitä?

Käyttäjän RaunoHalme kuva
Rauno Halme

Iiro Orava Vai että on alaikäisen hyväksikäyttö ihan hyvä peliliike??? Nyt nousee minulle seinä pystyyn tuollaiselle monikulttuurisuuden ymmärtämiselle, vaikka tekijät olisivatkin tulleet naista alistavista kulttuureista ja jotka pitävä sukukypsinä huomattavasti nuorempia kuin meillä.

Blokinpitäjän ei myöskään tuli viljellä vaihtoehtoisia totuuksia, jos vähänkään haluaa vaikuttaa luotettavalta. Sillä kaikki eduskuntapuolueet ovat tekojen tuomitsemisen lisäksi pahoitelleet tapahtumia sekä ottanut osaa uhrien ja heidän sukulaistensa suruun, etenkin itsemurhan tehneen osalta.

En tiedä mistä hatusta prosenttisi vedät, mutta melkoisen yksimielinen tuomitseminen noilla Oulun tapahtumilla on. Vihjaatko, että 13% kansasta olisi ns. ”suvakkien” osuus, jotka hyväksyvät nuo Oulun teot? Muistahan myös, että rikoksen tekijät, jotka ovat jo kärsineet tuomionsa katsotaan sovittaneet tekonsa.

Aika jännäsi yrität tähänkin keskusteluu änkeä maahanmuuttoa, vaikka ainoastaan maastapoistosta on keskusteltu laajassa parlamentaarisessa yhteisymmärryksessä. Ja tämäkin vain vakavista rikoksista tuomittujen kohdalla. Kielteisen päätöksen saaneetkaan eivät ole maahanmuuttajia, sillä he eivät ole olleet oikeuttetuja pakolaisstatukseen.

Mutta kovasti eksyit avaamastasi aiheesta arvailla vaalien tulosta. Muistahan, että Haavisto ei pidä loanheitoa sopivana kampanjointitapana. Sääli, etteivät edes hänen omansa kunnioita tuota näkemystä.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Sori, muistin väärin, se oli 11% https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201612022200035111 perussuomalaiset on ainoa puolue eduskunnassa, jolla on millään tasolla ollut suvaitseva suhtautuminen seksuaaliseen väkivaltaan. Siihen päälle hyökkäykset Suostumus 2018 ja MeToo-kampanjaa vastaan.

Persut eivät ole muuta, kuin hyväksikäyttäneet näitä uhreja. Ne on persuille vain pelinappuloita. Persuilla ei ole mitään intressiä puuttua 80% seksuaalirikoksista, vain ulkomaalaistaustaisten osuuteen. Ja ei unohdeta, jos olet "oikeanlainen" seksuaalirikollinen, niin pääset jopa ekv-ehdokkaaksi. Persuissa tuo toki on vaan meriitti

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Sori, muistin väärin, se oli 11% https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201612022200035111 perussuomalaiset on ainoa puolue eduskunnassa, jolla on millään tasolla ollut suvaitseva suhtautuminen seksuaaliseen väkivaltaan. Siihen päälle hyökkäykset Suostumus 2018 ja MeToo-kampanjaa vastaan.

Persut eivät ole muuta, kuin hyväksikäyttäneet näitä uhreja. Ne on persuille vain pelinappuloita. Persuilla ei ole mitään intressiä puuttua 80% seksuaalirikoksista, vain ulkomaalaistaustaisten osuuteen. Ja ei unohdeta, jos olet "oikeanlainen" seksuaalirikollinen, niin pääset jopa ekv-ehdokkaaksi. Persuissa tuo toki on vaan meriitti

Käyttäjän RaunoHalme kuva
Rauno Halme

Iiro Orava Ei mutuilusi muuksi muutu vaikka kuinka toistaisit itseäsi. Olkiukkosi perustuu tutkimukseen, jossa 11% suomalaisilta hyväksyy sukupuoliyhteyden tilanteissa, jossa ns. raiskauksen uhri on aktiivisin toimin vaikuttanut tilanteen syntyyn eikä ole ilmaisut vastahakoisuttaan. Iltalehteä lukiessa pitää muistaa sen sensaatiohakuisuus. (medianlukutato)

On absurdia odottaa kiihkoissaan olevilta nuorilta, siis molemmilta, että muistasivat laatia kirjallisen suostumuksen ennen yhdyntää. Lisäksi tuo ”suostumus” mahdollistaa väärinkäytöksen ja kiristyksen. Kuten Assangen tapaus osoitaa, niin raiskausepäily voi syntyä harrastettujen seksiaktioiden ja yhdessä nukutun yön jälkeenkin jopa ilman kieltoakin.

Tapaus Metsämäki ja vastaavat rangaistavat ylilyönnit taas osoittavat miten Metoo on karanut käsistä ja muuttunut äärifeministien käsikassaraksi. Joten ei ihme, että moiset kampajat saavat ansaittua kritiikkiä, jota jännästi kutsu ”hyökkäyksiksi. On aina epäilyttävää, jos jokin asia on kaiken arvostelun yläpuolella, eikö sinustakin?

Nähdäkseni Oulun hyväksikäyttäjissä ei ollut yhtään poliitisen puolueen jäsentä etkä myöskään voi tietää toisten motiiveista. Jos sinulle persuna olleessa muut olivat pelinappuloita, niin et silti voi projisoida toimitapaasi muihin. Kaikenlaisissa rikoksissa suotavaa kuitenkin olisi, että suomalaisten osuus olisi niissä lähes sataprosenttinen, sillä emmehän moista tuontia kaipaa?

Prosenteilla voidaan aina hämärtää asioita, mutta eikö sinusta tuo maahanmuutajien osuus seksuaalirikoksissa ole heidän määräänsä nähden korkea. Jännästi olisimme voineet vältää joka viidennen raiskauksen vain estämällä jo alun perin rikollisten (ihmissalakuljettat) kanssa yhteistyötä tehneiden maanpääsyn. Aikamoinen parannus varsinkin alaikäisten kannalta.

Unohdat myös sen, ettei tuomionsa kärsinyt ole minkäänlainen rikollinen ja vankeinhoidon tavoite on palauttaa heidät yhteiskuntamme täysivalatisiksi jäseniksi. Kymmeniä vuosia vanhalla, jo kärsityllä tuomiolla leimaaminen on puhtaasti ilkeää ja alhaista, varsikin kun teet sen kovin valikoivasti. Ilmeisesti halua sulkea lakeja rikkoneet leireihin?

Alkuperäiseen aiheeseen palatakseni, niin näyttää uusimman gallupin valossa minun ennustukseni toteutuvan. Jännästi näyttäisivät neljä suurinta oppositiopuoluetta pystyvän mudostamaan hallituksen ilman sekä Kokoomusta ja Keskustaa, jos vain saavat muodostuttua yhteisen hallitusohjelman. Yhteistä pohjaahan löytyy mm. kaivoslaista ja sotenäkemyksistä.

Käyttäjän hoikanpoika kuva
Ari Mikkola

Jos ihmiset haluaa pääministeriksi joitain kakkosketjun tyyppejä tai hyväätarkoittavia maailmanparantajia niin kyllähän rinteet ja orpot ja Haavistot paikkansa täyttää.. mutta jos oikeaa näyttöä asioiden aikaansaamisessa, muutosjohtamisesta, uskaltautumisesta asioiden erilailla tekemiseen halutaan Suomen johtoon niin kyllähän Sipilän pitäisi vielä toinen kausi saada istua.
Mutta niinhän se taitaa mennä että poliitikot tietää mitä ja miten asiat pitää tehdä mutta jos sen tekee niin se on poliittinen tuho niin itselle kuin puolueelleen.

Toimituksen poiminnat