IiroOrava

Halla-ahon naurettavat kommentit

Hallituksen kaatuminen on naurettava temppu, josta oppositio tietenkin ottaa kaiken irti, kuten kuuluukin. Haavisto tosin vaikuttaa liian kiltiltä sanomisissaan. Toinen naurettava asia oli Jussi Halla-ahon kommentti, jonka mukaan hallituksen olisi pitänyt kaatua jo 1,5 vuotta sitten (https://yle.fi/uutiset/3-10679527). Ei sillä, että olisin eri mieltä, mutta 1,5 vuotta sitten Halla-aho halusi hallitukseen ja oli valmis hyväksymään kaikki hallituksen linjaukset (https://www.verkkouutiset.fi/psn-puheenjohtaja-jussi-halla-aho-nykyinen-...) Tätäkään todellisuutta perussuomalaiset eivät voi kokea pois tai pelata, "mutta kun Soini" -korttia, joka on muutenkin täysin nautettavaa vastuunpakoilua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Ilkka Huotari

Linkkaamassasi jutussa oli tämä:

"mutta me edellytämme, että meille tärkeitä kirjauksia noudatetaan"

Tuohon vaatimukseenhan kaatui PS:n hallitustaival.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#1

Älä nyt sotke hyvää tarinaa mitättömillä yksityiskohdilla.

Tosin siinä kohtaa persut eivät olisi voineet tarjota mitään sellaista että olisivat voineet jatkaa hallituksessa.

Sitäpaitsi siniset olivat heittäneet muutenkin kilpailukykyisemmän tarjouksen:
"meille käy mikä vaan, eikä meillä ole periaatteita"

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Hyvin koettu taas. Tuohan tarkoitti maahanmuuttopolitiikan kohtia. Ne taas olivat perustuslain vastaisia. Mut hienosti taas totuuskriitikoilla faktat taipuu. Peukku yrityksestä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

No jos totuuskriitikoilta kysyttäisi faktoista, niin he voisivat todeta että puolitoista vuotta sitten "uusien" persujen hallitusneuvottelut olivat olleet ohi jo kuukausia.

"Uusi vaihtoehtokin" oli jo ehtinyt muuttaa nimensä sinisiksi.

Ilmeisesti Halla-ahon mukaan tämän kokoonpanon kuviot olivat sen verran läpinäkyvät, että olisi pitänyt uusia koko hallitus.

Mutta tuo nyt ilmeisesti sen verran suurpiirteinen fakta, ettei asiaan kannata puuttua.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Ei perustuslaki estä Suomen etujen mukaisen maahanmuuttopolitiikan harjoittmista. Se pikemminkin velvoittaa siihen. Vuoden 2015 tapahtumia voisikin verrata maanpetokseen.

Ilkka Huotari

"Ne taas olivat perustuslain vastaisia."

Itse taidat olla perustuslain vastainen.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Paljon Vihreiden suunnalta kuului "eroa Sipilä, olet epäonnistunut". Nyt kun hän on todennut että epäonnistui ja vastasi teidän huutoonne eroamalla, se onkin naurettava juttu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nin se menee, siitä saakin ison kunnian, jos eroaa viikkoa ennen potkuja.

Se on sitä vastuunkantoa se :)

Ja kun aletaan rakentamaan sote sovitaan, että tehdään parlamentaarisesti, mutta kun Sipilä pääsi valtaan, niin ei nyt sentään, me tehdään tää hallituksen kesken.

Sitten kun meneekin perseelleen, niin kutsutaan kaikki puolueet miettimään parlamentaarisesti.

Vastuunkantoa taas kerran.

halla-aho nyt höpisee, mitä höpisee, oppositopoliitikon(ikuisen) on helppo heitellä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Luottamukseni Halla-ahon luovuuteen alkaa olla jo koetuksella, kun hän ei vieläkään ole keksinyt mitään selitystä, miten tämäkin voisi olla mamujen syytä.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #7
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #12

Kiteytit nerokkaasti kaiken mitä persuilla on maahanmuutosta sanottavana.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Naurettavan siitä tekee vain sen ajoitus. Sipilän olisi pitänyt vetää johtopäätökset jo silloin kun hän oli osoittamassa persuille ovea persujen puoluekokouksen jälkeen. Hän oli jo matkalla presidentin luo ilmoitusta jättämään, mutta teki U(usi vaihtoehto)-käännöksen kun kuuli että puolet persuista voi jatkaa hallituksessa "uutena vaihtoehtona". Keskusta, kokoomus ja persut pelkäsivät niin kovasti uusia vaaleja ja vihreitten vaalivoittoa että päättivät antaa persujen sinisiiven roikkua vallankahvassa että sote saataisiin maaliin. No eihän sitä saatu, ja ainoa seuraus oli että vihreitten lisäksi valtava vaalivoitto meneekin näillä näkymin demareille.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

-- 1,5 vuotta sitten Halla-aho halusi hallitukseen ja oli valmis hyväksymään kaikki hallituksen linjaukset --

Niin, mutta Sipilälle itselleen ei kelvannut kaikki hallituksen linjaukset. Senhän takia Halla-aho ei päässytkään hallitukseen, vaan sinne pääsi jatkamaan aina yhtä notkeaselkäinen Timo Soini. Siinä oli sellainen ministeri jonka Sipilä tiesi taipuvan edessään vaikka solmuun, kunhan hillotolppa pysyy.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sinne pääsi kaikki ne persut jotka olivat hallituksessa. Halla-aho niitä oli valkkaamassa. Ei halunnutkaan itse tulla Suomeen. Taisi olla itämaisia perhekuvioitakin juuri rakenteilla.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Kirjoituksessani ei tosin ollut kyse mikä kelpasi keskustalle, kokoomukselle tai sinisille, vaan siitä, mikä kelpasi Halla-aholle ja perussuomalaisille. Kelpasi muutenkin äänestellä hallintarekistereiden ja kikyjen puolesta.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#18

Tai no... eihän niille kelvannut.
Nehän hajosivat juuri noiden äänestysten vuoksi.

Se katsos on demokratia eduskunta hommissa sellaista, että siellä ryhmän sisällä äänestetään mitä nappia kaikki painaa isossa salissa.
Vai kuvitteletko että vihreissä tai muualla toimitaan jotenkin toisin?

Ryhmässä oli enemmistö (nyk. siniset) sellaisia jotka halusivat kikyä, hallintarekisteriä jne jne.

Jossain vaiheessa puolueen jäsenet kyllästyi moiseen ja lopputulos tiedetään.

On vähän tyhmää kuvitella että siellä voisi painella niitä nappeeja oman tunnon mukaan....joka sellaista väittää ei ymmärrä yhtään mistä puhuu.

Käyttäjän JVuorela kuva
Juhani Vuorela

Halla-ahon kommentti että hallituksen olisi pitänyt erota 1,5 vuotta sitten, on klassinen populismin perusesimerkki, jossa aiemmin, eli 2017 ajateltua hallituksen eroamisvaatimusta perustellaan näin jälkikäteen asialla, jota ei siihen aikaan ollut vielä todettavissa, eli soten epäonnistuminen, joka varmistui vasta viime päivinä.

Kyseessähän oli tietysti se että hallituksen olisi pitänyt erota, kaatua, kun persuja ei enää hyväksytty hallitukseen, sen jälkeen kun persujen puoluekokous oli pidetty kesällä 2017 ja puoluejohtoon nousi avoimen maahanmuuttovastainen puheenjohtaja ja puheenjohtajisto.

Toiveena olisi ollut se että uudessa hallituksessa 2017 syksystä alkaen olisi puoliksi huvennut persujen eduskuntaryhmä yhdessä kepun ja kokoomuksen kanssa.

Lopputulemana loppukesästä 2017 oli se että persuista eronneet muodostivat uuden poliittisen ryhmän, josta syntyi siniset, jotka jäivät hallitukseen ja jatkoivat persujen 2015 neuvottelemaa ja yksimielisesti hyväksymää ohjelmaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Lopputulemana loppukesästä 2017 oli se että persuista eronneet muodostivat uuden poliittisen ryhmän, josta syntyi siniset, jotka jäivät hallitukseen ja jatkoivat persujen 2015 neuvottelemaa ja yksimielisesti hyväksymää ohjelmaa."

Mistä näitä valehtelijoita riittää, selväksi on tullut ettei perussuomalaisten vaatimuksista hallitusohjelmassa huomioitu ollenkaan ja siniset olivat vain kumileimasimia kokoomuksen ja keskustan tarpeita täyttämässä. Demokratian nimissä hallitus olisi pitänyt hajoittaa perussuomalaisten lähtiessä hallituksesta. Kysyn vain miksi valehtelet näin yksiselitteisessä asiassa?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Näitä oman totuuden kertojia riittää. Kun tarpeeksi uskoo ja itselleen vakuuttaa, näin sen on oltava. Näille nauraa naurismaan variksetkin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Siniset jatkoivat juuri sillä linjalla, jonka olivat neuvotteluissa hyväksyneetkin. Öyhöttäjäväen lisäyksistähän suuri osa oli sekä perustuslain että moraalin vastaisia. Ne eivät olisi parlamentissa edistyneet.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kysellään Halla-aholtaa taas niitä viisauksia seuraavan nelivuotiskauden jälkeen oppositiossa.

Olisi pitänyt, pitäisi jne.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Sellaistahan se on perussuomalainen politiikka, konditionaalikieltä.

Mari Rantalan hoitajablogit antavat hyvän esimerkin: Rantala on ollut vuosia Helsingin valtuustossa ja jokaisessa blogissaan kertoo pitkästi, kuinka maahanmuuttajat ja lyhyesti sitä, miten huonosti Helsinki hoitaa sairaitaan ja vanhuksiaan. Ja koko teksti on kirjoitettu konditionaalissa: miten pitäisi.

Kertaakaan Rantala ei kerro, että olisi ollut mukana tekemässä päätöksiä. Aina hän on ollut hävinneellä puolella. Olisiko aika vaihtaa Rantala johonkin sellaiseen, joka pystyy vaikuttamaan? Ehkä Halla-ahokin?

Käyttäjän KimmoMattiAaku kuva
Kimmo Matti

Kyllä Halla-ahon täytyy olla vaarallinen poliitikko kun tämä elämänkoulun wannabe-älykköjen lauma jaksaa veisata näitä ikiaikaisia itkuvirsiä hänestä...

Toimituksen poiminnat